navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Postala majka

Poznato koliko je Marija Šerifović platila da postane majka, oglasila se i o ocu svog sina

Marija Šerifović (39) objavila je u petak večer da je postala majka sina Marija.

Objavljeno: 16.12.2023. u 13:40
get url
text

Pjevačica iz Srbije otkrila je da je dijete dobila uz pomoć surogat majke, a trenutno se nalazi u Los Angelesu.

Sada je otkrila još neke detalje.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marija Serifovic (@serifovic)

Pjevačica je ispričala da je proces odluke dugo trajao. Naglasila je da je potrebno dobro se informirati i oko sebe imati prave ljude.

- Postupak je zahtjeva, i emotivno i financijski, ali nije nemoguć - poručila je.

- Zbog ugovora o privatnosti ne mogu dijeliti sve informacije, ali ono što mogu reći je da će Mario, kada za to dođe vrijeme, o tome znati sve - poručila je Šerifović te otkrila da je u dokumentima ona navedena kao jedini roditelj.

 VEZANI TEKST - Marija Šerifović postala majka, beba se rodila početkom decembra

Kako navodi Kurir, Marija Šerifović nije htjela otkriti ko je otac djeteta.

- Zbog ugovora o privatnosti ne mogu dijeliti sve informacije, ali ono što mogu reći je da će Mario, kada za to dođe vrijeme, o tome znati sve - poručila je Šerifović te otkrila da je u dokumentima ona navedena kao jedini roditelj.

- Ja sam njegova biološka majka i u dokumentima sam upisana kao jedini roditelj - rekla je i dodala da u biološkom smislu majka svog sina, a i da je zakon Republike Srbije prepoznaje kao majku.

- Svaki njegov mali atom koji dolazi iz majčinog DNK je moj - rekla je.

Kako Kurir piše, ompletna procedura koštala je 200.000 dolara. Prosječni troškovi za ovaj proces uključuju kliničke naknade, surogat-nadoknadu, pravne troškove i agencijske naknade.

Dio budžeta ide i za kompenzaciju donatorima jajnih ćelija i lijekove za plodnost, kao i putne troškove. Konkretno, proces doniranja jajnih ćelija i formiranje embriona košta do 50.000 dolara, a proces surogata je još oko 150.000, pri čemu surogat-majka dobija 50.000 dolara.

 

 

 

Otkrila je i da je sa surogat majkom vrlo bliska.

- To je žena koja je pomogla da se ispuni moja najveća životna želja. Imale smo najbliži mogući odnos, zajedno prolazile kroz sve izazove trudnoće, zajedno išle na preglede - rekla je Šerifović.

Veselo je i u porodici Šerifović, a za srbijanske medije su se javili i Marijini roditelji, Verica i Rajko Šerifović koji su kratko poručili da su jako sretni što su napokon postali baka i djed. Verica se trenutno sa kćerkom i unukom nalazi u Los Angelesu.