navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nove lokacije

Predstavljan žiri SFF-a, vraća se publika, crveni tepih...

Ususret 27. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan od 13. do 20. augusta, u kinu Meeting Point u Sarajevu je održana konferencija za novinare, na kojoj su objavljeni članovi žirija Takmičarskog programa – igrani film.

Objavljeno: 19.07.2021. u 14:19
get url
text

Glumica Jasna Đuričić (Srbija), predsjednica žirija, reditelj i scenarist Mike Cahill (SAD), rediteljica i scenaristica Lili Horvát (Mađarska), umjetnička direktorica Viennalea - Međunarodnog filmskog festivala u Beču Eva Sangiorgi (Austrija) te izvršni direktor u AFC – Austrian Film Commision Martin Schweighofer (Austrija), članovi su žirija Takmičarskog programa – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala.

 

- Sa sve većim nestrpljenjem iščekujemo početak ovogodišnjeg Festivala! Ekipa Festivala, naši članovi žirija, gosti, autori, najviše od svega se raduju susretu s publikom, zbog koje i stvaraju filmove i zbog koje festivali i postoje. Kapaciteti sala će sigurno biti smanjeni prema mjerama i vrlo detaljnim uputama koje smo dobili od Kriznog štaba Kantona Sarajevo, o čemu ćemo javnost detaljnije obavijestiti u narednom periodu. Novo vrijeme, drugačije okolnosti, donijelo je nova kreativna rješenja. Ono što je ostalo nepromijenjeno od početka jest kvalitetan program. Bilo je dosta prijava, očekuju nas sjajni filmovi, i uskoro objavljujemo filmove u Takmičarskim programima. Publiku čekaju i neke nove lokacije - izjavio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Purivatrino obraćanje možete vidjeti u videu ispod.