navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ubistvo premijera

"Sablja" od 24. februara na RTS - u: U srbijanskoj seriji o Zoranu Đinđiću igraju i bh. glumci

U Beogradu je sinoć upriličena specijalna projekcja serije "Sablja" koja se bavi periodom neposredno prijee i nakon ubistva nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

AUTOR: Rešad Dautefendić
Objavljeno: 15.02.2024. u 22:21
get url
text

Emitovanje serija koju potpisuju Vladimir Tagić i Goran Stanković počinje 24. februara na RTS-u, a u njoj pored srbijanskih glumaca igraju i glumci iz BiH - Jasmin Geljo, Muhamed Hadžović, Izudin Bajrović, Dino Bajrović, Feđa Štukan, a gledat ćemo i rahmetli MIrsada Tuku. 
 
Dragan Mićanović glumi Đinđića, Milica Gojković novinarku Danicu Mandić, Ljubomir Bandović policajca Borisa Rakića, a Lazar Tasić hirurga Uroša Ristića.

Autori serije, nastojali su dati presjek društveno-političke situacije u Srbiji od 1990-ih do 2000-ih te dočarati atmosferu koja je 2003. vladala u zemlji. Istakli su da je dramska interpretacija stvarnih događaja plod mašte i kreativne slobode autora.

U priči o ubistvu premijera i akciji "Sablja" su i likovi Milorada Ulemeka - Legije (Sergej Trifunović), Mileta Lukovića - Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića - Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković)...