navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Folk pjevačica

Selma Bajrami o zabrani ulaska u Srbiju, podržala i Severinu: Djeca rastu, ti frustrirani muškarci...

Folk pjevačica Selma Bajrami, nedavno je vraćena sa beogradskog aerodroma, jer su joj tamošnje vlasti zabranile ulazak u Srbiju.

Objavljeno: 08.02.2024. u 22:20
get url
text

U razgovoru za N1 televiziju pojasnila je šta se ustvari dogodilo.

- Iz ničega izašlo je na veliko. Ja smatram da nisam ništa pogriješila. Smatram da nikoga nisam uvrijedila, niti išta loše uradila kako bi ugrozila državnu bezbjednost Srbije i njenih građana, kako je to pisalo na onom papiru što su mi dali na granici. Samo je bio jedan pas koji je bio zaokružen ugrožavanje državne bezbjednosti i građana Srbije. Ne znam kako sam ugrozila građane ili Srbiju na bilo kakav način - kazala je Bajrami.

Donedavni direktor BIA-e, Aleksandar Vulin, izjavio je da je Selmi Bajrami, po njegovom naređenju, zabranjen ulazak u Srbiju.

VEZANI TEKST - Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju

Pjevačica kaže da je cijeli slučaj sada u rukama njenog advokatskog tima iz Beograda.

- Po medijima se pričalo da je to bila sporna albanska pjesma, taj neki znak orla koji kao, po njihovim tvrdnjama prikazuje "Veliku Albaniju", što nije tačno. To je po mom mišljenju bio sastavni dio koreografije. Ja nikada nisam vrijeđala Srbiju, niti njene građane niti bilo koju državu. Poznato je da sam apolitična osoba - objasnila je.

Osvrnula se i na nedavnu odluku Vrhovnog suda u Hrvatskoj da starateljstvo nad Severininim sinom dobije njegov otac Milan Popović.

Selma kaže da je njen i Severinin slučaj identičan te je kolegici iz Hrvatske uputila podršku.

- Moj sin je saslušan i sada se čeka konačna odluka. Ja sam na iglama i šta god da se desi... Severini šaljem puno snage, ljubavi, podrške. Želim joj poručiti da bude jaka, djeca rastu. Za dvije godine on će, kao i moj sin, moći sam odlučivati, a ti frustrirani muškarci koji se svete preko djece treba da znaju da je to njima autogol - kazala je Bajrami.

Borba Selme Bajrami sa bivšim partnerom za starateljstvo koje sada dijele traje godinama.

- Nadam se da ću u roku od mjesec dana dobiti i da se iskreno sve to završi. Samo da znam na čemu sam - istakla je Bajrami.