navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Hrvatska pjevačica

Severini ponovo sude, ona poručuje: Apsolutno se ne osjećam krivom

Poznatoj hrvatskoj pjevačici, Severini Vučković (51), danas sude u Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. 

Objavljeno: 07.11.2023. u 13:07
get url
text

Severini sude zbog optužbi za uhođenje Gordane Buljan Flander, bivše direktorice Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Severina je, kako je pisao Nacional u oktobru 2021, u danima i sedmicama uoči i nakon velikog preokreta koji se dogodio kad joj je Općinski sud u Splitu 30. avgusta 2020. vratio starateljstvo, odnosno, odlučio da će dijete pola vremena provoditi s majkom, a pola s ocem Milanom Popovićem, a ne kao do tada - da će živjeti s ocem, a da ga majka može viđati samo u određenim terminima, slala gnjevne poruke direktorici djetetove škole "Ljiljani Klinger".

Severinin advokat Čedo Prodanović zatražio je od suda da se postupak zatvori za javnost zbog zaštite privatnosti njenog maloljetnog djeteta, s čime su sve stranke bile saglasne. 

Nakon prvog ročišta pjevačica je dala izjavu za 24sata. Kako kaže, ne smatra se krivom za optužbe koje joj se nameću.

- Apsolutno se ne osjećam krivom, i mislim da su nam mom mjestu trebale biti te dvije gospođe - kazala je Severina.

Oglasila se i na Facebooku gdje je javnosti ukratko objasnila zbog čega joj se sudi.

- Ova jedna mi se dirala u dijete tako što je naredila da mi se dijete psihički i fizički zlostavlja, za što imam dokaze koji stoje u mojoj kaznenoj prijavi, a koja i dalje stoji u nekoj ladici DORH-a. Ali DORH-u to nije važno, već kome sam rekla "krivonoga babo".

A ova druga se sastajala sa Gzimom Redžepijem, koji mi je također radio djetetu o glavi u Poliklinici za djecu. Između ostalog, zbog njih dvije su mi oduzeli dijete na pravdi Boga, na 20 mjeseci. Nadam se da sam ovim svojim, kako oni to zovu, "nametljivim ponašanjem" postigla to da im više nikad ne padne na pamet da naude bilo kojoj majci ili bilo kojem djetetu. U protivnom, eto mene opet!

Šta biste vi napravili na mom mjestu? - napisala je Severina.