navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Društvene mreže

Slavne osobe iz Turske nakon razornog zemljotresa: "Naše molitve su uz stradale"

U strašnim potresima koji su jutros pogodili Tursku preminulo je više od 1.500 ljudi, a broj povrijeđenih broji se u hiljadama.

Objavljeno: 06.02.2023. u 17:17
get url
text

Na tragičnu situaciju u ovoj zemlji osvrnule su se i zvijezde proslavljenih turskih serija koje su izrazile saučešće porodicama preminulih i pozvale svijet na suosjećanje i pružanje pomoći.

- Turska je proglasila stanje uzbune nivoa četiri. Nivo četiri uključuje i poziv za međunarodnu pomoć. Za one diljem svijeta koji čitaju ovu poruku... Naši ljudi, koji su se našli pod ruševinama potresa u mojoj državi traže vašu pomoć kako bi se spasili - napisala Berguzar Korel koja je glumila u seriji "Sulejman Veličanstveni" zajedno sa suprugom Halitom Ergencom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Berguzar Korel (@berguzarkorel)

 

I druga zvijezda iste slavne serije, Burak Ozcivit, izrazio je saučešće na svom Instagram profilu.

- Svojoj Turskoj želim brz oporavak. Molimo Boga za milost našem stanovništvu koje je izgubilo život u ovoj katastrofi. Moje saučešće njihovim porodicama i bližnjima, a povrijeđenima želim brz oporavak – naveo je Ozcivit.

Reagirao je i pjevač Mustafa Sandal, bivši suprug pjevačice Emine Jahović.

- U zemljotresu jačine 7,4 stepena Richterove skale koji se dogodio u Kahramanmarasu, nažalost, dogodila su se ozbiljna razaranja u okolnim provincijama kao što su Diyarbakir, Hatay, Malatya i na mnogim mjestima. Neka Allah pomogne svim našim građanima u regionu. Nadam se da nećemo dobiti gore vijesti. Naše molitve su s vama - naveo je Sandal.

- Probudila sam se uz užasan potres. Brz oporavak želim svima. Kakva katastrofa po ovoj hladnoći - poručila je glumica Demet Özdemir.

Podsjetimo, zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turske, nakon čega je uslijedio niz također jakih zemljotresa. 

Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu.

Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom. Zemljotres se osjetio i u susjednoj Siriji, a podrhtavanje tla i u Iraku, Libanu, Egiptu i drugim regijama.