navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Legendarni glumac

Slavni reditelj želi ga u filmu: Bruce Willis ponovo će glumiti?

Legendarni glumac Bruce Willis (68) prošle godine otišao je u penziju i rijetko se pojavljuje u javnosti, ali se fanovi nadaju da će ga još jednom gledati na filmskom platnu. 

Objavljeno: 02.08.2023. u 17:49
get url
text

Dijagnosticirana mu je frontotemporalna demencija - najčešći oblik demencije s ranim početkom. Prije toga mu je dijagnosticirana afazija, oblik bolesti koji uzrokuje kognitivne poteškoće, odnosno utječe na govorne sposobnosti zbog čega se morao povući iz svoje profesije.

Slavni reditelj i Willisov veliki prijatelj, Quentin Tarantino (60) sada Willisu želi odati počast u svom novom filmu, piše The Daily Express. Navodno mu nudi "cameo", kratku ulogu u svom desetom i posljednjem filmu, "The Movie Critic", koji kreće sa snimanjem u septembru. 

Postali su prijatelji nakon saradnje na filmu "Pulp Fiction" 1994. godine, što je bitno pomoglo Bruceu s karijerom - a sad mu Tarantino želi odati počast i ovom ulogom. Prema izvoru, nije još kontaktirao porodicu i poštovat će njihove želje ako je glumac previše bolestan. U tom slučaju, plan mu je koristiti isječke iz Bruceovih starih filmova. Radnja će se odvijati u Kaliforniji 1977. godine. Glavni lik je stvarni filmski kritičar koji je pisao za pornografski časopis, a redatelj ga je čitao tokom odrastanja. 

Willis je izgledao dobro i zdravo u videu porodičnih posjeta Disneylandu koji je njegova kćerka objavila u junu. Porodica mu je najveća podrška, a prošlog mjeseca Willisova supruga Emma Heming Willis (45) i bivša supruga Demi Moore (60) podijelile su dirljivu počast na prvi Dan očeva otkako mu je dijagnosticirana bolest. 

S bivšom suprugom ostao je u bliskim odnosima i često se druže zajedno kao porodia. Demi i Bruce bili su u braku od 1987. do 2000. Glumac je 2009. oženio sadašnju suprugu Emmu koja se u posljednje vrijeme posvetila istraživanju bolesti -  posjetila je ljekare koji rade na lijeku za frontotemporalnu demenciju, razgovarala je i s ljudima koji se bore s Alzheimerom te sarađuje s udruženjima koje im pružaju podršku.