navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vrijedne nagrade

Takmičenje za mlade na SFF - u: Snimi film za budućnost

S ciljem podizanja svijesti o održivom razvoju i zaštiti okoliša za sve nas i buduće naraštaje, Sarajevo Film Festival, u partnerstvu sa Sarajevom gradom filma UNESCO-a i Zelenim klubom kojeg čine poslanici/zastupnici parlamenata u Bosni i Hercegovini, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH), pokreće takmičenje za mlade iz cijele zemlje pod nazivom "Films for Future/Filmovi za budućnost".

Objavljeno: 02.08.2023. u 17:48
get url
text

U takmičenju mogu učestvovati svi mladi iz Bosne i Hercegovine u dobi od 13 do 25 godina. Svoja kratka videa / reelse u trajanju do 90 sekundi na temu kako vide svoj doprinos zaštiti okoliša mogu poslati do 11. augusta 2023. godine na mail [email protected], sa svojim kontakt podacima (ime i prezime, godina rođenja,  kontakt telefon i adresa).

Slanje videa putem navedenog maila je obavezno, a pored toga mladi svoje video/ reels mogu objaviti na svojim društvenim mrežama (FB i Instagram), te tom prilikom koristiti hashtagove: #29thSFF #NetZero #ZajednoNapravimoRazliku.

Videa trebaju biti na jednu od tema: Što mladi mogu učiniti za zdraviju i zeleniju planetu? Kako mogu pomoći u očuvanju okoliša? Kako mogu napraviti pozitivne promjene u svojoj sredini?

Autori/ice pet najboljih video uradaka će odabrati kreativni žiri, a imena pobjednika će biti objavljena 12. augusta, na Međunarodni dan mladih. Pobjednicima će biti uručene vrijedne nagrade na događaju koji će biti upriličen za vrijeme trajanja 29. Sarajevo Film Festivala. Dolazak u Sarajevo pobjednicama/pobjednicima koji žive izvan Sarajeva osigurat će Zeleni klub. Nagrade će biti uručene u Zelenom paviljonu na 29. Sarajevo Film Festivalu.

Pobjednički video uradci će biti objavljeni na društvenim mrežama Sarajevo Film Festivala, Sarajevo UNESCO grada filma, kao i Zelenog kluba i UNDP-a u BiH.

Kao priznanje globalnom pokretu mladih "Fridays for Future" ovo takmičenje nosi naziv "Films for Future".

U skladu sa svojim opredijeljenjem ka postizanju Net Zero misije – nulte stope onečišćenja, ovom inicijativom Sarajevo Film Festival nastoji doprinijeti podizanju svijesti o zaštiti planete. Uključivanjem održivih praksi u akcije Festivala i poticanjem naše publike na aktivno sudjelovanje u tome, Festival nastoji stvoriti dugotrajan pozitivan utjecaj na zajednicu i okoliš.