navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poznati kantautor

Uoči nastavka turneje: Poslušajte dvije nove pjesme Dine Merlina "Skoro će zima" i "Ne radujemo se"

Kako je najavio, uoči nastavka senzacionalne turneje "Mi" po arenama u Beogradu, Zagrebu, Skopju i Cirihu, poznati kantautor Dino Merlin, objavio je spotove za dvije nove pjesme.

Objavljeno: 17.11.2023. u 19:56
get url
text

"Skoro će zima" nova je balada iz njegove kreativne radionice, a u isto vrijeme objavio je i duet "Ne radujemo se" s beogradskim multiinstrumentalistom Markom Louisom. Obje pjesme bit će premijerno izvedene uživo na prvom od četiri rasprodana beogradska koncerta.

Nastavak je to posebne umjetničke priče; Merlinovog specifičnog muzičkog izraza zbog čega već pune četiri decenije dominira popularnom muzičkom kulturom ovih prostora. A i dalje ostaje jedinstven i nadaleko prepoznatljiv autor koji svojim stihovima upakovanim u moderne muzičke izraze i najmoderniju svjetsku produkciju ostavlja trajni zapis najčišće ljubavne emocije tako jednostavno, a opet moćno kako bi uvijek i u svako vrijeme bio dostupan svim generacijama.

- Dragi moji prijatelji, upravo su pred vas izašle dvije ljepotice, dvije sestre blizanke. Jedna s Markom, jedna sa mnom. Iako se možda čini da svaka priča svoju priču, izgleda da je to jedna priča. O našim životima, o našim ljubavima, sreći i razočarenju; o svemu onome što mi svi zajedno prolazimo u našim životima. Nadam se da ćemo ih dugo zajedno pjevati - poručio je sarajevski kantautor po izlasku novih singlova i video spotova.