navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Popularni bend

"Usta na usta", drugi spot Elementala u sedam dana

Samo sedam dana nakon objave spota za novu pjesmu "Hajde ljubav dođi", Elemental je predstavio spot i za "Usta na usta". Ako je prvi spot došao kao slavljenički tulum s balonima ususret srebrnoj godišnjici koju bend obilježava ove godine, "Usta na usta" stiže kao novo iznenađenje fanovima!

Objavljeno: 21.04.2023. u 17:38
get url
text

Baš kao i za "Hajde ljubav dođi", spot za "Usta na usta" osmislio je i režirao Dinko Čvorić – Doringo, a glavne uloge u spotu imaju Tanja Puklek Borelli i Filip Borelli.

Ekipa iz Elementala već je naglasila kako radi zaokret u zvuku, a modernija produkcija posebno je vidljiva u ovoj pjesmi. Pulsirajuće gitare i synthevi dolaze u prvi plan stvarajući magnetsku privlačnost, a govoreći o ljubavi, ovog puta iz neke druge referentne tačke, Elemental secira odnos na nov način.

Od načina na koji tematski gradi neizvjesnost kroz pjesmu do novih harmonijskih i melodijskih vrhunaca, Elemental nudi nešto inovativno, nešto izvan svojih uobičajenih muzičkih  parametara.

- Skužila sam naknadno kako su pjesme zapravo kružne. Od pozivanja ljubavi do kraja ljubavi. Elemental vam kroz ove pjesme daje početak i kraj ljubavi. Ostalo napunite sadržajem sami, kako vam drago. Mi dajemo korice, knjigu pišete sami. Prvo i zadnje poglavlje. Pametnome dosta - govori Remi.