navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Hrvatski predstavnik na Eurosongu

Baby Lasagna odbio primiti novac od Plenkovića, evo šta mu je poručio

AUTOR: Faktor/Index.hr
Objavljeno: 16.05.2024. u 12:07
get url
text
FOTO: Screenshot/Youtube - Eurovision Song Contest
Baby Lasagna oglasio se nakon što mu je hrvatska vlada ponudila 50.000 eura. Naime, na sjednici tehničke vlade premijer Andrej Plenković objavio je da će novčano nagraditi Marka Purišića, poznatijeg kao Baby Lasagna, nakon njegovog nevjerovatnog uspjeha i osvojenog drugog mjesta na ovogodišnjem Eurosongu.
Odlučili su mu ponuditi nagradu od 50.000 eura za "ogromnu promociju" Hrvatske. Međutim, Marko se sada oglasio i rekao da želi da novac ide u humanitarne svrhe.
- Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći - napisao je Marko.
FOTO: Screenshot/Instagram - The Baby Lasagna
Zamolio je Plenkovića da donira tih 50.000 eura.
- Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime i u ime hrvatske vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom Mladen Ćepulić. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala - poručio je.
POVEZANO