navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Od 2. do 4. avgusta

Imperium Paradise Festival: Najpoznatiji DJ-evi ovog ljeta stižu u Bihać

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 23.05.2024. u 08:00
get url
text
Ljubitelji elektronske muzike u Bosni i Hercegovini, ali i iz regiona i ove godine početkom avgusta okupit će se u velikom broju u Bihaću.
Razlog je Imperium Paradise Festival, koji se od 2. do 4. avgusta održava na Gradskoj otoci u Bihaću, a koji polako zauzima sve bitnije mjesto među ljubiteljima elektronske muzike.
- Vladari svjetske elektronske scene uvrstili su grad Bihać na mapu svojih nastupa. Začetnik techno ludila, apsolutni vladar New Era zvuka i maestro house melodija nastupaju u Bihaću od 2. do 4. avgusta na Gradskoj otoci. U petak, 2. avgusta, na Imperium Festivalu će nastupiti Umek, Eduy, Ena Smajić, Inis, Irfan f i Herrer.
Dan poslije ljubitelje elektronske muzike koji su najavili dolazak iz cijelog regiona, ali i iz Evrope zabavljat će Space Motion, Paolo Barbato, Angel Anx, Alessio, Fedja Knajdl i G Edd. Pripremamo još dosta iznenađenja - poručuju organizatori Imperium Paradise Festivala.
Uroš Umek, poznatiji kao DJ Umek ili jednostavno UMEK, slovenački  producent plesne muzike i DJ, prva je zvijezda ovogodišnjeg festivala u Bihaću.
Na muzičkoj sceni aktivan je od 1993. godine i jedan je od kreatora elektronske muzičke scene u Sloveniji i regionu. Na početku je svirao različite vrste muzike. Kasnije se zbog Surgeona i ostatka Birmingham ekipe odlučio usredsrijediti samo na techno. Kao DJ-a ga je mnogo inspirisao način na koji Jeff Mills miksa muziku, ali i energija koju Carl Cox stvara na plesnom podiju.
U Bihać stiže DJ, producent I vlasnik izdavačke kuće i muzički vizionar Space Motion. Kao izvođač uživo, Space Motion DJ setovi su jednako dinamični i raznovrsni kao i njegova muzika. Poznat po tome što zadivljuje publiku svojim sjajnim izborom vodećih zvukova, Space Motion redovno nastupa na svim krajevima svijeta za najuglednije brendove, događanja i festivale.
Kao najava samog festivala 29. juna bit će održan Imperium Brunch u Starom gradu Sokolac, gdje će nastupiti Paolo Barbato, Krešo Bengalka, Inis, Desh, Moshpit i Irfan F b2b Herrer.
POVEZANO