open-navfaktor-logo
search
Ima teže povrede
Djevojčica pala s prozora škole u Bihaću, prevezena hitno u KCUS
Sa prozora zgrade Osnovne škole "Kamenica" kod Bihaća jučer je pala 14- godišnja učenica, koja je tom prilikom teže povrijeđena i prevezena je u sarajevski Klinički centar. 
16.02.2024. u 10:26
get url
text

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio glasnogovornik Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Šiljdedić je kazao da je prvobitna informacija koju je policija zaprimila iz Kantonalne bolnice u Bihaću bila da je dijete dovezeno u tu zdravstvenu ustanovu sa povredama zadobijenim prilikom pada sa prvog sprata škole. 

- Prijava iz bolnice je stigla u 10.50, a to se desilo nekih 20-tak minuta ranije. U početku su konstatovane lakše povrede, međutim, nanon detaljnih pretraga i obavljenih snimanja utvrđeno je da se ipak radi o težim povredama, koje su dosta opasne. Zbog toga je djevojčica iz bihaćke bolnice prevezena u Sarajevo, u Klinički centar, na dalje liječenje - kazao je Šiljdedić. 

Dodao je da je policija obavila uviđaj, te da provodi potrebne istražne radnje kako i pod kojim okolnostima je došlo do pada djeteta.

- Na samom prijemu, pacijentica je bila svjesna i komunikativna. Urađena je hitna dijagnostika, CT, RTG i ostale neophodne analize. Nakon pregleda je primljena na Odjel neurohirurgije, odakle je potom premještena u jedinicu intenzivne njege, zbog težine poveda. Ljekarski konzilij je odlučio da će djevojčicu transportovati na Kliniku za otropediju i traumatologiju Kliničkog centra u Sarajevo - kazala je za RTV USK dr. Irma Arifović, načelnica Centra urgentne medicine u Kantonalnoj bolnici Bihać.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.