open-navfaktor-logo
search
Pretresi zbog droge
Pogledajte kakvu su pušku pripadnici MUP-a USK pronašli u Bihaću
Kriminalistička policija USK, uz asistenciju Jedinice za specijalističku podršku, jučer je na području Bihaća pretresla nekoliko lokacija, te privela četiri osobe zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, te jednu zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja narkotika.
21.02.2024. u 11:23
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a USK, u ulici ZAVNOBiH-a u pretresu stana i pomoćnih objekata koje koristi četrdesettrogodišnjak iz Bihaća pronađeno je i izuzeto 49 paketića sa sadržajem materije za koju se sumnja da je marihuana, vaga za precizno mjerenje, drobilica za duhan, mobilni telefon nepoznate marke i određeni iznos novca za koji se sumnja da potječe od prodaje narkotika.

U ulici Alekse Šantića, Hasana Kjafije Prušćaka i Bakašaiškog odreda izvršeni su pretresi kuće, pomoćnih objekata i automobila BMW koje koristi 29-godišnjak iz Bihaća te je tom prilikom pronađena i izuzeta određena količina marihuane, puška ručne izrade, municija za istu i određeni iznos novca za koji se sumnja da potječe od prodaje narkotika.

{$galerijaFotografija}

U ulicama Ešrefa Kovačevića i Bosanskih šehida izvršeni su pretresi stana i pomoćnih objekata koje koristi 27-godišnjak iz Bihaća i tom prilikom pronađena su i izuzeta dva paketa od aluminijske folije sa marihuanom i novac za koji se sumnja da potječe od prodaje narkotika.

U ulici Bihaćkih branilaca izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi 24-godišnjak iz Bihaća te je također pronađena i izuzeta marihuana i novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge.

U istoj ulici pretreseno je radno mjesto u kladionici i automobil golf vlasništvo 33- godišnjakinje iz Bihaća te je pronađena i oduzeta određena količina marihuane i nagorjeli džoint.

- Pronađene tvari i predmeti su oduzeti dok je nakon obavještenja dežurne tužiteljice Tužilaštva USK-a, ona naredila dalju kriminalističku istragu zbog sumnje u izvršenje spomenutih krivičnih djela - naveli su iz policije.

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga policija u Unsko-sanskom kantonu sinoć je u Ključu uhapsila i dvojicu Sarajlija.

Prema informacijama iz MUP-a USK, oni su kontrolisani u audiju A3 na magistralnom putu M-5 u blizini mosta na rijeci Sani.

Vozilom je upravljao 29-godišnjak, a na mjestu suvozača je bio 25-godišnjak.

- Izlaskom iz vozila vozač je u ruci držao papirnu vrećicu u kojoj se nalazila veća količina materije koja je asocirala na marihuanu, koja mu je oduzeta. Prilikom pretresa u vozilu su pronađeni i privremeno oduzeti jedna kutija od cigareta u kojoj su se nalazila dva džointa i mobitel Iphone. Nakon obavještenja dežurne tužiteljice Tužilaštva USK-a ona je naredila lišenje slobode te dalju kriminalističku istragu zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela novlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - naveli su iz MUP-a USK.

65d5b1bc3e73e2 (1).jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.