navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zvijezda serije "Beverly Hills"

Slavna glumica, koja se godinama bori s rakom, o bivšem suprugu: "Čeka da umrem da ne bi plaćao alimentaciju"

Shannen vjeruje da njen bivši suprug, s kojim je bila u braku od 2011. do 2023. godine ima dovoljno sredstava da pokrije njene troškove liječenja

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 30.06.2024. u 09:47
get url
text
Shannen Doherty
Shannen Doherty
Shannen Doherty, zvijezda poznate serije "Beverly Hills", optužuje svog supruga Kurta Iswarienka da od njega ne prima nikakvu finansijsku podršku, a s razvodom se muči više od godinu dana.
Slavna glumica boluje od raka i ne može raditi pa su joj mjesečna primanja sve manja.
Kada je podnijela zahtjev za razvod od Kurta, kao razlog je navela "nepomirljive razlike", ali je medijima dala do znanja da pomoćnica njenog supruga "ima nešto" s njenim razvodom.
- Razvod je zadnje što je Shannen htjela. Nažalost, osjećala je da nema drugih opcija. Možete se obratiti Kurtovoj agentici, Collier Grimm, jer je ona intimno umiješana u to - rekla je tad njena predstavnica za javnost za USA Today.
Tada je predala i zahtjev za novčanu podršku koju još nije dobila.
- Živi ekstravagantno, leti našim avionom, odmara u našoj vikendici u Teksasu. Za to vrijeme prijeti mi gubitak čak i zdravstvenog osiguranja jer toliko dugo ne radim - kaže Shannen.
Podsjećamo, Doherty je 2015. godine uspjela prevladati rak dojke, nakon što je prošla mastektomiju i kemoterapiju. No, u februaru 2020. godine otkrila je da joj je ponovo dijagnosticirana bolest.
Iako se Shannen polako počela miriti s činjenicom da ima rak četvrtog stadija, pa i povlačila neke zaista bizarne poteze poput biranja odjeće i muzike za vlastitu sahranu, isticala je da joj najteže pada kako njena dijagnoza utječe na njenog supruga i majku koji se s tim teško mire.
- Opet imam rak, četvrti stadij. On je metastazirao u moje tijelo i znam šta to znači. Pitala sam se puno puta: "zašto ja", a onda sama sebi kažem: "a zašto ne ja", teško mi je - govorila je Shannen tad.
Ipak, podršku supruga je izgubila i to u najtežem trenutku, kada joj je otkriven tumor i na mozgu. U svom je podcastu otkrila da je za prevaru saznala upravo na jutro kad je trebala imati operaciju mozga.
- Na operaciju sam išla rano ujutro i išla sam nakon što sam saznala da je moj brak zapravo gotov, da je moj muž imao aferu dvije godine - ispričala je glumica.
Od njega sad samo želi alimentaciju, no čini se da je za to čeka ogorčena bitka.
Shannen vjeruje da njen bivši suprug, s kojim je bila u braku od 2011. do 2023. godine ima dovoljno sredstava da pokrije njene troškove liječenja.
- Dok nisam mogla raditi, gomilali su se medicinski troškovi koje osiguranje nije pokrivalo, a Kurt je stalno letio, trošio hiljade dolara na putovanja, u draguljarnicama, kupovao marke poput Guccija i trošio novac na letove svoju "asistenticu", dok je istovremeno tvrdio da nema dovoljno sredstava da me izdržava - tvrdi Shannen.
Iako je glumica u ranijem intervjuu za People iz 2019. godine rekla da je nju i supruga njena borba s rakom zbližila, neki njegovi potezi svjedoče da to baš i nije slučaj.
- Rak nas je učvrstio. Kurt i ja sad puno dublje cijenimo jedno drugo - rekla je ona tad.
Međutim, poznato je da je njen suprug još 2016. godine tužio njen bivši menadžerski tim jer su mu "uništili seksualni život".
U tužbi je navedeno da su oni dopustili da joj istekne polica osiguranja što je uzrokovalo zastoje u njenom liječenju.
Tad je tužbu podnijela i glumica, a sve je završilo nagodbom u kojoj je ona dobila 15 miliona dolara.
POVEZANO