navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Želi pojednostaviti život

Tajna majice šefa Facebooka: Evo zašto oduvijek nosi sivo

Deset godina kasnije, siva majica je i dalje dio njegovog modnog izričaja

AUTOR: Autor: Wmagazine
Objavljeno: 05.04.2024. u 13:36
get url
text
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg
Želim sebi pojednostaviti život. Svakodnevno moram donositi gomile važnih odluka tako da se nastojim riješiti onih nebitnih, ispričao je još 2014. šef Facebooka Mark Zuckerberg.
To je bio samo dio odgovora oko njegove kultne sive majice. Naime, Zuckerberg se od samih početaka Facebooka oblačio jednako, uz hlače i tenisice bi upario sivu majicu. 
- Čak i naizgled beznačajne odluke poput one što obući ili što jesti za doručak oduzimaju nam vrijeme i energiju koju bismo mogli posvetiti važnijim pitanjima - poručio je i dodao tada kako ne nosi striktno jednu majicu već ima više jednakih u ormaru.
Deset godina kasnije, siva majica je i dalje dio njegovog modnog izričaja. Doduše, ponekad obuče i odijelo, košulje ili hoodie, ali to je u rijetkim pojavama.
Riječ je o majici marke Brunello Cucinelli koja košta i do 300 dolara, piše Wmagazine.
Sličnog modnog pravila držao se i legendarni Steve Jobs. On je bio poznat po farmerkama trapericama i crnoj dolčeviti koje je uvijek nosio, bila je to njegova uniforma. Jobs je također vjerovao da energiju i kreativnost ne treba trošiti na banalne odluke, do te mjere da je predlagao da i zaposlenici Applea nose uvijek istu odjeću.