navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Putinov poštovalac

Američki glumac Steven Seagal se učlanio u rusku stranku

Američki glumac Steven Seagal (69), dugogodišnji poštovalac ruskog predsjednika Vladimira Putina, učlanio se u partiju blisku Kremlju, saopćila je danas stranka Samo Rusija-Patriote-Za istinu.

Objavljeno: 30.05.2021. u 19:47
get url
text

Seagal, majstor istočnjačkih borilačkih i akter mnogih akcionih filomova, kao i muzičar i aktivista za zaštitu životne sredine, dobio je člansku kartu, a video snimak učlanjenja je objavljen u subotu, prenio je Reuters. 

Nova ruska stranka čiji je postao član formirana ranije ove godine, kada su se tri ljevičarske partije koje podržavaju Putina, spojile u jednu.

Seagal, koji je rusko državljanstvo dobio 2016. godine, predložio je akciju protiv kompanija koje štete okolini.

- Bez mogućnosti da se hapse ljudi, kada ih samo kažnjavamo finansijski, oni će praviti samo još veću zaradu radeći ono što su dosad radili - uništavali sredinu - rekao je Seagal u svom prvom govoru kao član partije, prenosi Tanjug. 

Partija, čiji je jedan od lidera poznati pisac Zahar Prilepin, konroliše je grupaciju u državnoj Dumi, a planira da izađe na parlamentarne izbore u septembru.

Seagal je imenovan za specijalnog predstavnika Ministarstva vanjskih poslova za pitanja rusko-američkih humanitarnih odnosa.

On je u maju posetio Venecuelu i predao samurajski mač ljevičarskom predsedniku te južnoameričke zemlje Nicolasu Maduru.