Ko se ne voli rashladiti slasnom kriškom torte od sira u topao dan?

Iskoristite kraj sezone jagoda i napravite jednostavni cheesecake iz čaše koji će biti gotov za čas, piše Zadovoljna.hr

Sastojci za dvije osobe:

125 grama sira mascarpone

150 grama jagoda

4 tvrda keksa

1 limun

1 kašika kristalnog šećera

2 kašikešećera u prahu

1 kašika maslaca

Priprema:

1. U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu kašiku limunovog soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebne tri do četiri minute.

2. Zdrobite kekse u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem.

3. Rasporedite dobijenu smjesu na dvije čaše i utisnite je na dno.

4. Nježno izmiješajte mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu.

5. Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda.

Poslužite odmah!