Dok su prethodni mjeseci 2022. godine bili u znaku svjetlih i toplih nijansi poput bogate kestenjasto smeđe, ledeno plave i bakreno crvenih nijansi, čini se da će trendovi boja za zimu 2023. reflektirati prirodnu nijansu kose.

Prema svjetskim koloristima, u nadolazećoj sezoni, prigrlit ćemo prirodniji look, ali u odvažnom i nadasve blistavom stilu.

Cimet bakrena

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tessa Thompson (@tessamaethompson)

Tope nijanse bakrene boje uočene su prvo na slavnim osobama poput Gigi Hadid, Kendall Jenner, Tesse Thompson i drugima. Iako je bakrena boja već neko vrijeme u trendu, u zimskoj sezoni ona zahtijeva dašak cimeta.

Šampanjac plava

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by molly dickson (@mollyddickson)

Iako je uobičajeno da žene zimi biraju tamnije boje za kosu, sljedeće sezone nema potrebe da drastično mijenjate svoje svijetle pramenove. Dovoljno je da ih "utoplite" pjenušac plavom bojom koja slovi za najljepši spoj toplog zlata i hladne bež nijanse.

Ribbon pramenovi

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Kloer (@andrea.kloer.beauty)

Želite li dodati malo više dimenzionalnosti i teksture svojoj pomalo jednoličnoj tamno smeđoj kosi, oplemenite je svjetlijim pramenovima u obliku “vrpce“. Tehnika ribbon highlights daje valovitoj ili kovrdžavoj kosi prirodniji izgled, volumen i višedimenzionalnost.

Izrasli pramenovi

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)

Sljedeće godine, plavuše i brinete željet će pokazati svoju prirodnu boju korijena kose. U stilu balayage pramenova, dvije boje se moraju suptilno i postepeno stapati, od vašeg tamnog korijena do svjetlijih pramenova.

Čokoladno smeđa

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SUBIACO BLONDE SPECIALIST (@parisrosehairartistry)

U zimskim mjesecima, ništa nije klasičnije od tamno čokoladno smeđe boje kose. Ali ove zime, ona dolazi s toplim podtonom, nešto u stilu moka nijanse koju odlično nosi Emily Ratajkowski ili tzv. bogate brinete Selene Gomez.

Prirodna plavuša

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily-Rose Depp (@lilyrose_depp)

Očekujte da će plave nijanse u prirodnim, zlatnim tonovima baciti s trona platinaste lokne koje ste viđali ranije. Ne samo da ova nijansa daje vašim pramenovima odmor od blajha nego ljepše pristaje bljeđem, zimskom tenu.

Color Blocking

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristina Kahm (@kristinakahmhair)

Ove zime sve više ćete viđati tzv. color blocking tehniku farbanja. Ovaj trend uglavnom spaja oštar i debeli platinasto plavi pramen koji “uokviruje“ lice i čini kontrast u odnosu na tamniji dio ostatka kose. Ako želite biti potpuno u trendu, sljubite plavu i crvenu ili cimet bakrenu.

Debeli pramenovi

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAM MATKINS (@slm.beauty)

Iako bi vas debeli pramenovi mogli vratiti u 90-e, koloristi tvrde da, napravljeni na pravi način, mogu biti nevjerovatno hrabar statement look. Možete se odlučiti za veliki kontrast spajajući svijetlu i tamnu boju ili, s druge strane, pramenove koji su tek jednu do dvije nijanse svjetliji ili tamniji od vaše prirodne boje, za nježniji efekt.

Izvor: Faktor