navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ljekovita biljka

Crvena djetelina smanjuje rizik od srčanih problema

Crvena djetelina je poznata po svom djelotvornom načinu ublažavanja simptoma menopauze, poboljšavanju mineralne gustoće kostiju i smanjenju rizika od srčanih problema kao što su holesterol i simptomi visokog krvnog pritiska. Učinkovito rješava upale i slab imunitet te se bori protiv kašlja, respiratornih infekcija i kožnih bolesti kao što su psorijaza i ekcemi.

Objavljeno: 18.02.2021. u 10:31
get url
text

Šolja čaja

Djetelina je moćna ljekovita biljka za limfni sistem i njegovo čišćenje. Izuzetna je i u procesu borbe protiv raka. Osim toga, odličan je i diuretik. Od djeteline se koriste i cvijet i listovi te se smatra najboljom biljkom za jačanje krvi kod osoba zabrinutih za neki krvni poremećaj ili bolest, uključujući leukemiju ili opću zatrovanost krvi, koja je posljedica narušene funkcije gušterače ili jetre.

Iz crvene djeteline se može dobiti više vitamina nego iz bilo kojeg multivitaminskog dodatka prehrani dostupnog u trgovinama, tvrde stručnjaci.

Smanjuje masnoću

Popijete li svaki dan tri šolje čaja od crvene djeteline, tijelo će dobiti potrebnu dozu minerala kojim će se riješiti problem manjka molibdena, mangana, selena, željeza, magnezija, vitamina A i B.

Alkaloidi u crvenoj djetelini djeluju ruku pod ruku s njenim aminokiselinama u procesu razgradnje i smanjenja nivoa masnoća kako bi ih tijelo moglo eliminirati. Ako se želite pročistiti, navečer popijte šoljicu čaja od crvene djeteline. Njena ljekovita svojstva aktivirat će se tokom noći i pomoći jetri u preradi i eliminiranju raznih toksina. Čaj možete piti do 20 dana.

Ublažava glavobolje

Čaj od crvene djeteline ublažava glavobolje, energizira tijelo i upravo je zahvaljujući tome ova biljka zvijezda među ljekovitim biljem za sve koji se osjećaju iscrpljeno, umorno ili potrošeno. Iako crvenu djetelinu možete dodati u smoothie sa svježim voćem i povrćem, šolja čaja će, ipak, djelovati bolje od ovih popularnih napitaka.