Legendarni Glenn Hughes i njegov bend "The Dead Daisies", nastupit će kao gosti na koncertu "Whitesnakea" u Skenderiji 19. jula. Fanovi bendova "Whitesnake" i "Deep Purple" mogu već da naslute kako će izgledati jedan od biseva tokom spektakla koji se sprema u Skenderiji.

Godina 2022. bit će upamćena i po sljedećem – legendarni pjevač i frontmen David Coverdale riješio je da u njoj okonča karijeru jednog od najvećih svjetskih bendova svih vremena – "Whitesnake".

Iako su im posljednji albumi bili odlični, a koncerti kvalitetni i nezaboravni, najbolji odlaze sa stilom – velikom globalnom turnejom! Maestralni David Coverdale, poznat po fantastičnom glasu i multi platinastim hitovima, odlučio je da se oprosti od publike na vrhuncu karijere.

- Neizmerno se radujemo koncertu u Skenderiji 19. jula. Pridružite nam se u slavlju svega onoga što "Whitesnake" predstavlja skoro 50 godina – čast i privilegija mi je što sam uvijek nastupao sa najboljim muzičarima, pred milionima ljudi širom svijeta koji su me pratili i podržavali na ovom nevjerovatnom putovanju! Vrijeme je da stavim tačku na pet dekadentnih, fascinantnih i reptilskih dekada, a oproštaj bez Sarajeva jednostavno nije moguć - poručio je David Coverdale.

 

Izvor: Coolstyle