navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni glumac

Dosta mu je holivudskog sjaja: Tom Cruise želi trajno preseliti u Veliku Britaniju

Tom Cruise planira preseljenje u Veliku Britaniju nakon što se izolirao u crkvi Scientologije u zapadnom Sussexu. Vjeruje se da je zvijezda filma "Nemoguća misija" u potrazi za novim domom u blizini poznatog dvorca Saint Hill u kojem je boravio tokom pandemije.

Objavljeno: 22.06.2020. u 08:17
get url
text

Rođeni Njujorčanin u Velikoj Britaniji je boravio u trenutku kada je prekinuto snimanje sedmog nastavka filmskog serijala "Nemoguća misija", a mnogi smatraju kako holivudski glumac Los Angeles već neko vrijeme ne smatra svojim domom, s obzirom na to da je 2016. prodao vilu na Beverly Hillsu.

Izvor blizak 57-godišnjem glumcu otkrio je za The Sunday Mirror kako Tom razmišlja o kupovinu nekretnine u Velikoj Britaniji, s obzirom na to da se uskoro nastavlja snimanje filma.

Cruise je u Velikoj Britaniji boravio u dvorcu iz 18. stoljeća koji je 1959. kupio osnivač Scijentologije L. Ron Hubbard.

Tokom svog boravka "preko bare" glumac je navodno održavao Zoom sastanke i organizirao okupljanja sa ostalim članovima Scijentologije, čiji je i sam član.

Dvorac Saint Hill nedavno je preuređen, a troškovi su koštali 13 miliona funti.

Strani mediji tvrde da je glumac pozvao porodicu da zajedno s njim u dvorcu proslavi božićne i novogodišnje praznike jer se zdanje nalazi u blizini Londona gdje živi njegova 27-godišnja kćerka Isabella Jane Cruise, koju je slavni glumac usvojio dok je bio u braku sa Nicole Kidman.