navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Večeras u Torinu

Drugo polufinale Eurosonga: Kladionice najveće šanse daju Švedskoj, Poljskoj i Srbiji, ko su vaši favoriti?

U drugom polufinalu Eurosonga, koje će biti upriličeno večeras u Torinu, za prolaz u finale takmiči se 18 zemalja: Finska, Izrael, Srbija, Azerbajdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Sjeverna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska, Češka.

Objavljeno: 12.05.2022. u 12:41
get url
text

U prvoj polufinalnoj večeri svoje mjesto u finalu osigurale su Švicarska, Armenija, Island, Litvanija, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska.

"Velika petorku", koja već ima svoje mjesto u finalu Eurosonga, čine Španija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Njemačka i Francuska.

Drugo polufinale je, po mišljenju mnogih, dosta kvalitetnije u odnosu na prvo, te je puno veći broj pjesama u igri za plasman u finale. S obzirom na to teško je reći koga kladionice sa sigurnošću vide u velikom finalu.

Ipak, najveće šanse daju Švedskoj, Poljskoj i Srbiji, dok u finalu najmanje vide Rumuniju, Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru. Hoće li kladionice opravdati uloge i očekivanja, vidjet će se već večeras od 21 sat.