navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vjernost

Filmska ljubavna priča: Par nakon 65 godina braka preminuo držeći se za ruke

Posljednje dane života par je proveo u staračkom domu u St. Louisu

Objavljeno: 19.01.2020. u 16:08
get url
text
Ruka u ruci

Supružnici Jack i Harriet Morrison preminuli su istog dana nakon što su šest i pol decenija proveli u skladnom braku, prenosi Anadolu Agency (AA).Posljednje dane života par je proveo u staračkom domu u St. Louisu, a lokalni list "St-Louis Post-Dispatch“" javlja da su i posljednje trenutke života proveli u spojenim krevetima i držeći se za ruke.

Prvi je u prošlu subotu preminuo 86-godišnji Jack, a nekoliko sati kasnije preminula je i tri godine mlađa Harriet.

- Tužna sam, ali znam da počivaju u miru i da su ponovo zajedno. Bila je to prava ljubavna priča za knjige - kazala je Sue Wagener, koju su odgojili Morrisonovi.

Ona je kazala da su se Jack i Harriet upoznali 1955. godine, a zatim brzo vjenčali i ostatak života proveli u skladnom braku. Jack je bio vozač autobusa, a Harriet je i upoznao prilikom jednog izleta, a život su proveli putujući svijetom. Pored Wagener, iza Morrisonovih su ostala i dvojica sinova.

- Nezamislivo je da ste mogli vidjeti Jacka, a da pored njega nije bila i Harriet - kazao je porodični prijatelj Wayne Price.

S obzirom da su u staračkom domu u St-Louisu smješteni u odvojene sobe, par se i dalje nije razdvajao, a spavali bi tako što je jedno bilo u invalidskim kolicima, a drugo u krevetu, Oboje su prošle godine pali i polomili kukove. Osoblje doma odlučilo je da im spoji krevete kako bi mogli biti skupa.