Britanski liječnici upozoravaju da jednokratne rukavice koje mnogi koriste nakon izbijanja pandemije koronavirusa, mogu povećati rizik od zaraze.

Dr. Simran Deo kazala je da iste te rukavice mogu biti skladište bakterija jer na svojoj površini i dalje mogu ostati kapljice jer su zaraženi ljudi recimo kihnuli na njih ili kašljali u blizini, iše New York Post.

- Iako rukavice mogu zaštititi vaše ruke od dodira s tim kapljicama, one će i dalje ostati na površini rukavica i možda će trajati duže ako se često ne peru, a sve to povećava rizik od zaraze. Tim rukavicama se možete dirati po licu ili ćete dirati hranu. Postoji rizik da zarazite i druge - izjavila je dr. Deo.

Liječnici savjetuju i kako je redovito pranje ruku sapunom i vodom te korištenje sredstva za dezinfekciju bolja obrana od virusa.

- Rukavice se ne smiju tretirati kao alternativa dobroj higijeni. Primarni savjet je da perete ruke sapunom i vodom, ili koristite sredstvo za dezinfekciju koje ćete utrljati u ruke, i to ćete raditi od 20 do 30 sekundi - dodaje liječnica.