navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vizažist otkrio

Kozmetička torbica prve dame Amerike: Ovi proizvodi zaslužni su za besprijekoran ten Jill Biden

Nakon snimanja za časopis People, vizašist Casey Geren govorio je o prozvodima koje je Jill Biden koristila na snimanju te otkrio kako se prva dama Amerike nalazi u klubu fanova cijenjene kozmetike koja je stvorena prema željama i idejama slavnog plastičnog hirurga.

Objavljeno: 17.02.2021. u 08:53
get url
text

Američki predsjednik Joe Biden i njegova supruga Jill prošle sedmice snimili su naslovnicu za časopis People te dali intervju u kojem su govorili o svojim planovima, privatnom životu i ljubavi koja traje pune 43 godine.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by President Joe R. Biden (@biden.46)

Prva dama Jill zablistala je u haljini boje ciklame s kratkim rukavima i zvonolikim detaljem na suknji, a mnogi korisnici društvenih mreža komentirali su kako joj koža u 69 godini života izgleda blistavo i svježe.

Geren nakon snimanja otkrio je kako je u postupku pripremanja kože Jill Biden koristio preparativnu kozmetiku britanskog brenda, a od tada se svi pitaju - je li upravo to tajna fantastičnog izgleda 69-godišnje Jill.

Riječ je o proizvodima kozmetičke kuće 111 Skin, koji su nastali u saradnji plastičnog hirurga Yannisa Alexandridesa i njegove supruge Eve Alexandridis, a koji imaju brojne slavne fanove poput Demi Moore i Cate Blanchett, koje se zaklinju da su preparati tog brenda nevjerovatno učinkoviti.

Na kožu Jill najprije nanosi čistač Energising Essence, kojim uklanja nečistoće te otvara pore, a zatim slijedi "proizvod nad proizvodima", popularni "Y Theorem Repair Serum", koji se prodaje po cijeni od 190 funti po flašici.

Ovaj luksuzni proizvod smanjuje crvenilo i upalne procese, pa koža izgleda njegovano i svježe u trenutku.

- Ovo je prava beauty investicija, ali djeluje jer je taj proizvod prvobitno proizveden kako bi smirio kožu pacijenata slavnog kozmetičkog hirurga nakon facelifta - objašnjava Casey, koji serum brenda III Skin smatra "čarolijom u flašici".

Nakon seruma Casey je otkrio kako je na kožu prve dame nanio kremu "Y Theorem Day Cream" s antioksidansima, vitaminima i hijaluronskom kiselinom.

Vizažist koji je radio s prvom damom raspričao se i o šminkanju te izjavio kako Jill preferira makeup kuće Armani.

Na snimanju je koristio Armanijev puder Luminous Silk Foundation u bojama 3.75 i 4.5, a zatim je na jagodice prve dame nanio rumenilo Armani A-blush, u boji broj 54.

 

Nakon Armanijevih sjena i maskare, usne je uokvirio olovkom Charlotte Tilbury Pillow Talk te nanio ruž Laure Mercier u boji Nude Nouveau.