U proteklih nekoliko godina Belma Tvico, bh. modna dizajnerica, uspješno prezentira svoj istoimeni modni brend u Istanbulu, turskoj metropoli koja se postepeno profilira kao važno modno odredište.

Krajem 2019. godine, povodom održavanja 2. Internacionalnog Amity Festivala kratkog filma, imala je priliku odjenuti voditelje programa, te jedinstvenim kreacijama koje su oduševile tursku publiku zakoračiti u svijet filmske, muzičke i TV scene Istanbula.

Ostvarene su brojne saradnje sa glumicama, modelima i pjevačicama koje slove za najveće zvijezde u Turskoj.

U toku 2020. godine, kao rezultat dugogodišnjeg rada i saradnje sa udruženjem Tradicija i kultura, uslijedio je niz televizijskih pojavljivanja koja su Belmu Tvico pozicionirala u kao modnu dizajnericu čiji rad cijene i traže mnogi utjecajni stilisti u Turskoj.

Ovaj trend nastavio se i u tekućoj, 2021. godini.

Pored muzičke scene, Belma Tvico brend prisustan je i u turskoj filmskoj i TV produkciji.

Neka od najomiljenijih TV lica, glumice Hande Erçel, Gizem Karaca, Merve Bolugur, Ceyda Ateş Toplusoy, Öykü Karayel, Şevval Sam, Şebnem Dönmez, Çağla Șikel, Bennu Yıldırımlar,

Cemre Gümeli, i Merve Dizdar, oduševljavaju publiku ispred malih ekrana u kreacijama Belme Tvico.

U serijama u kojem igraju glavne uloge, od kojih se neke prikazuju i u našoj državi, u kreacijama bh. modne dizajnerice koje oživljavaju srednjovjekovno bosansko pismo Bosančicu, pričaju priče o ljubavi, životnim iskušenjima, hrabrosti i opstanku.

U narednom periodu, naša dizajnerica najavljuje nastavak aktivnosti u Turskoj i promociju Bosančica dezena, na tržištu koje je prepoznalo kvalitet, estetiku i unikatnost ovog bh. modnog brenda.

Izvor: Faktor