navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zdrave namirnice

Maske koje će nahraniti kosu i vratiti joj prirodan sjaj

Nutrijenti zdravih namirnica odgovaraju i našoj kosi - birajte sastojke koji će joj vratiti živost i sjaj. Među najtraženijima su med, avokado, maslinovo i jaja te brojni drugi, koje možemo pronaći u kuhinji. Ako nemate pri ruci kupovnu masku, ovo su dobre ideje.

Objavljeno: 04.01.2023. u 09:23
get url
text

Maske s uljima uvijek dobro dođu, naročito kad je riječ o isušenoj kosi nakon mnogo laka i gela. Idealne su one na bazi ulja masline ili avokada, no i sam plod je odličan kao maska. Ogulite avokado i napravite pastu s malo maslinovog ili bademovog ulja te držite na mokroj kosi desetak minuta te nakon toga isperite mlakom vodom.

U top sastojke za maske za kosu ulaze i jaja koja imaju visok nivo proteina te su super za jačanje kose. U jedno jaje možete dodati malo ricinusovog ulja, odlično je za brži rast kose. Od ulja možete dodati i ono kokosa, ne samo radi mirisa, već i radi hranjivosti.

Med je čaroban za zdravlje, ali i kosu, jednostavno ga je koristiti u mnogim maskama. Pomiješajte ili s jajem ili avokadom, a možete dodati - majonezu. Ona je, naime, bogata masnoćama, koje će našoj kosi itekako odgovarati.

Od top sastojaka tu je i jogurt, onaj gusti je lako namazati po kosi, i to mokroj - tako će maske najbolje djelovati.

Mnoge maske i slični tretmani traže toplinu, odnosno najbolje se razvijaju na visokim temperaturama. Stoga kosu nakon aplikacije umotajte u foliju ili peškir, ili oboje - ubrzat će djelovanje, a i praktično je ako vam se negdje žuri.

U svakom slučaju, ovo su rituali koje je dobro raditi kad se želite malo posvetiti sebi i odmoru, zato ne brzajte, kosa će vam biti zahvalna. Ako ste kosu dosta lakirali u posljednje vrijeme, sada je pustite neka se odmori, jer zdrava kosa je ujedno najljepša.