Avion, vran konj, kočije, hummer limuzina, vatromet, slavlje na brodu uz Kemala Hasića i Lejlu Zahirović, sve sam to organizirao za 200 zvanica, među kojima je i bilo i 50-ak iz Sarajeva, rekao je Peljto za Faktor

Mensur Peljto, naš poznati sportista, u subotu se treći put oženio u rodnom Brčkom. Bokser koji je u karijeri osvojio nekoliko pojasa, osvojio je i srce Amine sa kojom živi već nekoliko godina i sa kojom ima trogodišnjeg sina Ali Mensura.

- Brčko i okolina ne pamte ovakvo vjenčanje. Avion, vran konj, kočije, "hummer" limuzina, vatromet, slavlje na brodu uz Kemala Hasića i Lejlu Zahirović, sve sam to organizirao za 200 zvanica, među kojima je i bilo i 50-tak iz Sarajeva. Drago mi je da su na vjenčanju i veselju bili moji prijatelji i treneri Edin Vranj, Zijo Poljo, Enes Peštek, Almedin Fetahović, Vedad Mulaomerović, Hamdo Šećović, Husein Salihović, Marika Strack i mnogi drugi. Sigurno je da će se još dugo pričati o mom vjenčanju – kaže Mensur Peljto za Faktor.

Ovo je Peljti treći brak. Prvi put pred matičara je stao sa bivšom suprugom Tinom 1991. godine, i iz ovog braka ima kćerke Semiru i Azru. Drugi put u bračne vode je uplovio 2012. godine sa Adisom Hotom. I o ovom vjenčanju dugo se pričalo jer se mlada helikopterom trebala spustiti na sarajevski Dom mladih, ali na kraju nisu dobili potrebne dozvole.

-Ovo mi je treća sreća. Ovo je prvi put da sam se i šerijatski vjenčao. Amina ima iz prvog braka sinove Malika i Namika, a ja sam ih prihvatio kao svoje. Njih ne razdvajam od svog sina i zovu me babo – kaže Peljto.