navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Otvoreno

Michelle otkrila o čemu je pričala s Melanijom pa priznala: Nisam to oprostila Trumpu

Bivša prva dama Michelle Obama javno je napala Donalda Trumpa i njegovu administraciju jer ne žele predati vlast Joeu Bidenu i njegovoj ekipi. Kako kaže, neke stvari važnije su od nečijeg ega.

Objavljeno: 18.11.2020. u 09:06
get url
text

- Donald Trump širio je rasističke laži o mom mužu i ugrozio našu porodicu. To mu nisam mogla oprostiti. No znala sam da, za dobro zemlje, moram naći snage i zrelosti da svoju ljutnju ostavim po strani – napisala je na Instagramu.

Zbog toga se ona javila tada novoj prvoj dami Melaniji Trump kako bi se našle i porazgovarale o onome što Slovenku očekuje.

- Dočekala sam Melaniju Trump u Bijeloj kući i razgovarala sa njom o svom iskustvu te odgovarala na sva pitanja koja je imala - od pojačanog nadzora javnosti koji dolazi s pozicijom prve dame do toga kako je odgajati djecu u Bijeloj kući - prisjetila se.

Trump je u kampanji za prvi mandat tvrdio da je Barack Obama rođen u Keniji i time negirao njegovo pravo da bude američki predsjednik, iako je Obama rođen na Havajima.

Michelle je otkrila i kako se osjećala kad je demokratska kandidatkinja Hillary Clinton izgubila od Trumpa prije četiri godine. Naglasila je da je tada razlika bila manja nego danas.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

- Bila sam povrijeđena i razočarana, no glasovi su prebrojani i Trump je pobijedio. Američki narod rekao je svoje. Jedna od dužnosti predsjednika je slušati glas naroda - naglasila je.

Otkrila je i šta su ona i muž napravili nakon Trumpove pobjede.

- Moj muž i ja smo našim saradnicima kazali da naprave isto što su George i Laura Bush napravili za nas - odrade tranziciju punu poštovanja. Pozvali smo Trumpove ljude u naš ured i pripremili detaljan izvještaj, sa svim što smo naučili u osam godina. Jer naša demokratija je veća od ičijeg ega. Naša ljubav prema ovoj zemlji obvezuje nas da poštujemo izbore čak i kad nam se ne sviđa rezultat i želimo da je drugačiji - predsjednički mandat ne pripada jednoj osobi ili stranci. Pretvarati se da pripada, podržavati teorije zavjera bez temelja, čak i kad je u pitanju lični ili politički dobitak, znači staviti zdravlje i sigurnost zemlje u pitanje - poručila je.