Nakon uspješne retransplantacije bubrega, osmjesi, zagrljaji, iskrene suze i neopisiva radost zamijenili su tešku fizičku bol i neizvjesnost

Jedno od najpopularnijih bh. televizijskih lica Mimo Šahinpašić vraća se u eter nakon izbivanja zbog svima poznate situacije sa zdravljem. Na OBN Televiziji Mimo će uređivati svoju rubriku "Vox Populi", a trenutno radi izborne emisije.

Prošle su godine svi građani BiH svjedočili borbi Mime Šahinpašića za život. Nakon uspješne retransplantacije bubrega, osmjesi, zagrljaji, iskrene suze i neopisiva radost zamijenili su tešku fizičku bol i neizvjesnost.

- Osjećam se poletno i spremno za nove radne pobjede. Iako se moj život ponovno promijenio za 360 stepeni, nisam od onih koji će dopustiti da ih pesimizam ovlada. To je ono što me održalo na životu, uz svu drugu pomoć koju sam dobio – rekao je karizmatični novinar.

Publika je uvijek do sada znala što može očekivati od Mime, pa se ta praksa neće promijeniti ni sada kada je nakon izvjesnog vremena ponovno pred kamerama. Oštrinu će zadržati.

- Sve ono što sam do sada radio i uradio je dio mene, tako da dobru praksu ne treba mijenjati. Bit ću konkretan i direktan kao i uvijek. Promjene će publika vidjeti, ali ćemo ih uvoditi polako i u skladu sa vremenom - kaže Mimo.

Osvrt "Vox Populi" godinama je dio sheme Televizije OBN i gledatelji su navikli na taj vid obraćanja urednika. Zbog te emisije sandučić OBN-a znao je biti pretrpan pismima i zahtjevima za aktualiziranje pojedine teme od strane urednika. U skladu s tim pokrenuti su mnogi slučajevi s mrtve tačke, a i ljudske su se sudbine znale promijeniti. Nešto umjereniji je u izbornim emisijama koje se trenutno emitiraju, ali i dalje s pravim i konkretnim pitanjima.

"Vox populi" možete pogledati već u petak 28. septembra u 19.10 sati, odmah nakon informativne emisije OBN Info.