navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Desetogodišnjica braka

Mirsad Terzić: Mi Terzići samo pravimo sinove

Volim ovaj sport. Rukomet mi je sve dao i uživam u njemu, a dok je tako, igrat ću aktivno. Poslije će doći vrijeme za neke druge stvari

Objavljeno: 28.06.2019. u 17:42
get url
text
Mirsad Terzić sa porodicom

Kapiten rukometne reprezentacije BiH Mirsad Terzić sa suprugom Dinkom i sinovima Isakom i Makom posljednjih dana odmara u Sarajevu. Naši rukometni Zmajevi napravili su veliki uspjeh plasmanom na Evropsko prvenstvo, a velike zasluge pripadaju i popularnom Terzi. Mirsada smo zatekli u šetnji sa suprugom Dinkom i sinovima Isakom i Makom, a, kako su nam otkrili, u četvrtak su proslavili i desetu godišnjicu braka.

- Desetu godišnjicu braka ćemo na pravi način proslaviti u Turskoj, gdje putujemo u subotu. Ko bi rekao da je prošlo već deset godina. Kao da je bilo jučer kada smo se vjenčali i otišli zajedno u Veszprem. Za deceniju u Mađarskoj doživjeli smo mnogo lijepih trenutaka. Naravno, rođenje sinova je nešto što se nikada ne zaboravlja u životu – kaže na početku razgovora za Faktor Mirsad Terzić.

Mađarska je za kapitena naše reprezentacije postala druga domovina.

- Nije malo kada deset godina budeš u jednoj zemlji. Koliko će još Mađarska biti moja baza, nisam siguran. Imam ugovor sa Veszpremom do sljedećeg ljeta. Do tada ću vidjeti šta i kako dalje. Uvijek sam bio i ostao vjeran klubu. Svakom je čast biti dio ovakvog sportskog kolektiva cijelu deceniju. Kada je u pitanju rukomet, igrat ću dok se dobro osjećam. Volim ovaj sport. Rukomet mi je sve dao i uživam u njemu, a dok je tako, igrat ću aktivno. Poslije će doći vrijeme za neke druge stvari. Još ne razmišljam šta nakon aktivnog igranja. Nisam siguran da li ću nastaviti da živim u Mađarskoj ili ću se vratiti u Sarajevo. Birat ću prema tome gdje mi je najljepše, ili ću izabrati neku treću opciju - nastavlja popularni Terza.

I njegov brat Mersad svojevremeno se bavio sportom. U Americi je igrao košarku.

- Brat je magistrirao informatičke mreže i posvetio se tom poslu. U Americi se oženio i ima tri sina. Mi Terzići samo pravimo sinove – u šali kaže Mirsad.