Glumac Bruce Willis je u martu ove godine objavio da okončava karijeru nakon što mu je dijagnosticirana afazija. Iako je njegovo stanje sve lošije, njegova porodica koristi svaki trenutak s njim i "nada se čudu".

Mjeseci nakon što je glumac otkrio svoju borbu s bolešću koja napada njegove kognitivne sposobnosti, za porodicu Willis postali su istovremeno teški i dragocjeni, a svi se trude da ne propuste ni jedan trenutak s voljenim glumcem. Izvor blizak porodici otkrio je kako se njegovo stanje od početka godine samo pogoršalo, zato se često okupljaju i zajedno provode vrijeme.

- Oni znaju da Bruce neće biti tu zauvijek. Cijene svaki trenutak - rekao je izvor za Daily Mail.

Emma Heming i Demi Moore, Bruceove sadašnja i bivša supruga, dodatno su se zbližile te zajedno pomažu glumcu da mu olakšaju život s bolešću, a Demi se trudi stalno biti u kontaktu s njim.

- Ona koristi svaku priliku da provede vrijeme s njim. Ako nije uz njega, onda zove na telefon samo da čuje Bruceov glas - prenosi Daily Mail.

Velika porodica sada, kao i svake godine, provodi praznike u Idahu, a tamo su nastale i neke fotografije na kojima su zajedno pozirali Moore i Willis s njihovom 28-godišnjom kćerkom Tallulah. Na fotografiji su majka i kćerka pozirale zagrljene, a pridružio im se i Bruce koji je gledao u njihovog ljubimca, psa Pilafa.

- Volim svoje roditelje i svoju porodicu - napisala je Tallulah.

Zajedničko vrijeme i tradicija ove porodice oduvijek je bilo posebno, a njihova druženja sada su postala samo još ljepša, iako uz dozu tuge.

- Bruce ne može puno govoriti i čini se kao da ne shvaća mnogo o onome što drugi govore. Emma je postala njegov glas i neko ko komunicira za njega. Postoje dani kada oni razaznaju djeliće starog Brucea, ali to su kratki momenti. Čini se da im Bruce sve više izmiče i to im slama srce. One ne mogu zamisliti Božić bez tog voljenog čovjeka - objasnio je izvor za Daily Mail.

 

Izvor: Daily Mail/Coolstyle