navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Talentovana djevojka

Mona Markin: Unuka bivšeg bh. ambasadora plesom osvaja simpatije u Hrvatskoj

Mona Markin, unuka Benjamina Alfreda Markina, bosanskohercegovačkog liječnika i diplomate porijeklom iz Gane koji je bio prvi ambasador BiH pri Japanu, je poznata scenska plesačica u Hrvatskoj.

Objavljeno: 25.10.2020. u 19:15
get url
text

- Roditelji kažu da sam već kao beba bila živahna. Od treće godine, dakle od vrtića, bavim se plesom. "Pravu" osnovnu plesnu školu upisala sam kao najmlađa – čak dvije godine mlađa od svih učenika. Ples je moja velika strast, moj život i životni stil. Završila sam i srednju plesnu školu i imam zvanje scenskog plesača. Uporedo sa srednjom plesnom školom pohađam i redovnu školu. Maturantica sam zagrebačke jezičke gimnazije Lucijan Vranjanin. Od plesa ne odustajem pa pohađam sate plesa u Plesnom centru Tala i pripremam se za prijemni ispit na plesnu akademiju. Želja mi je da studiram mjuzikl u inostranstvu, kaže Mona.

S obzirom da su muzika i ples dio nje, a, kako kaže, svjetla pozornice poput dnevnog boravka, a ni gluma joj nije strana jer je snimala reklame i filmove, mogućnost da bude zaštitno lice kozmetičkog branda My Nutriality prirodan je nastavak života koji želi živjeti.

- Mogućnost da budem zaštitno lice branda My Nutriality veliko mi je priznanje jer su vodeći ljudi kompanije prepoznali sav moj rad i trud da se obrazujem i izgradim kao mlada osoba, moju ambiciju da postanem neko ko će svojim radom i djelovanjem mijenjati svoju okolinu, a time i svijet. Ono što mi je bitno i što su mi roditelji usadili još kao djevojčici je da se ne eksponiram u javnosti ako nemam šta novo i izvrsno pokazati. Biti zaštitno lice My Nutriality branda je baš ono nešto novo i izvrsno, jer je riječ o visokokvalitetnim kozmetičkim proizvodima na bazi prirodnih sastojaka – kaže Markin.