Muhammed Karaosman, sve popularniji pop pjevač, objavio je tri nova singla i to "Svoj", koji se bliži prvom milionu pregleda na YouTubeu, "Majka Bosna" i "Sanjao sam svog muršida".

Autor sve tri njegove povratničke pjesme je naš istaknuti autor Eldin Huseinbegović, u čijem studiju će Muhammed ovih dana snimiti i četvrti singl. Osim autorskih pjesama Muhammed je snimio i dva covera i to oba za svoje pjesme "Svoj" i numeru sa njegovog albuma koji je snimio prije 17 godina "Bolje za nas".

Također, snimio je i tri stare, poznate duhovne pjesme, odnosno ilahije za koje je snimio i spotove. Dakle, sve ukupno osam muzičkih numera, od kojih je šest njih praćeno videom.

- U principu, cijelu godinu sam radio punom parom da bih s publikom podijelio 24 minute materijala. Kako samo zvuči 24 minute kada znam da je iza mene stotine sati rada, truda i požrtvovanja. Ali nije to ništa novo za mene, ipak sam skoro 30 godina u ovom poslu, sa jednom dugogodišnjom pauzom - kaže Muhammed, koji uskoro planira ponovo doći u Sarajevo iz Malmea, švedskog grada u kojem živi i radi jer osim muzike, on je i barista. I ono što uvijek ističe jeste da oba posla radi s velikom ljubavlju.

Nedavno je kompletnu muzičku priču uokvirio i potpisivanjem ugovora sa muzičkom produkcijom "Hayat".

- Sretan sam i ponosan na sve što sam do sada napravio, a posebno sam sretan zbog saradnje sa "Hayat" produkcijom. Potpuno je drugačije kada moraš "plivati" sam od toga kada uz sebe imaš uspješan tim ljudi i produkcijsku kuću. Hvala Bogu, ja sam na jedan određen način svoju priču zaokružio. Imam vrhunske saradnike, a sada i izdavača. Smatram to nagradom od Boga jer sam se odvažio i skupio hrabrosti da svjesno izaberem ovaj teži, ali svakako čistiji i ljepši put. Stoga, uz Božju pomoć sebe vidim na malo čistijim pozornicama, a da sam na pravom putu ka tome svjedoči ogromna podrška iz Srbije i Crne Gore, koju zaista nisam očekivao - kaže Muhammed.