Kanadski pjevač David Foster dobio je šesto dijete i to sa petom suprugom, glumicom i pjevačicom Katharine McPhee, koja je od njega mlađa čak 34 godine.  

Tridesetšestogodišnja Katharine McPhee i 71-godišnji David Foster postali su ponosni roditelji malenog dječaka, a sretnu vijest za medije potvrdio je njihov glasnogovornik.

- Mama, tata i sin su sjajno - stoji u kratkoj izjavi za medije.

Za glumicu i pjevačicu ovo je prvo dijete, dok je Fosteru prvi sin, ali i šesto dijete, budući da iz prijašnjih brakova ima pet kćerki.

Zanimljivo je kako su čak četiri njegove kćerke starije od njegove pete supruge - najstarija Allison ima 50 godina, Amy 46, Sarah 39 i Erin 38, dok je Jordan jedina mlađa i to dvije godine od Katharine McPhee.

Inače, njihova veza je 2017. godine poprilično iznenadila javnost, no odmah su pokazali da misle ozbiljno kada su 18. juna 2019. godine ozakonili u Londonu, pred stotinjak prijatelja i članova porodice.

David Foster je prije Katharine bio u braku sa B. J. Cook, Rebeccom Dyer, Lindom Thompson i Yolandom Hadid, majkom slavnih manekenki Gigi i Belle Hadid.

I pjevačica i glumica iza sebe ima propali brak s Nickom Cokasom.