navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Modno slovo

Ne morate trošiti novac na dizajnersku odjeću: Uz ove trikove svaki će stajling izgledati skupocjeno

Za postizanje skupocjenog dojma stajlinga ne morate imati komade s dizajnerskim potpisom.

Objavljeno: 03.12.2020. u 10:52
get url
text

Čak i odjeća s polica high street trgovina može rezultirati izgledom vrijednim modne piste, a pomoći će vam i sljedeći trikovi:

Nosite odjeću koja vam pristaje

Odjevni komadi koji, bez obzira na cijenu, ne pristaju obliku tijela rezultirat će šlampavim izgledom, stoga modni stručnjaci sugeriraju da se poslužite uslugama krojača ako siluetu pojedinih odjevnih komada sami ne možete prilagoditi.

Prevelikim komadima ponekad pomažu i jednostavni trikovi poput kaiša vezanog oko struka, a u potpunosti biste trebali izbjegavati nošenje preuske odjeće koja, prema riječima modnih stručnjaka, nikada ne izgleda dobro.

Upečatljivi nakit

Bilo da je riječ o prstenu, ogrlici ili narukvici, nakit koji se izdvaja svojim izgledom učinit će da i najjednostavnija odjevna kombinacija izgleda skupocjenom.

Investirajte u kvalitetan kaput

U zimskim mjesecima jakne i kaputi prva su stvar koja upada u oči, a odabir kvalitetnog modela učinit će potpuno nevažnim ono što nosite ispod njega.

Crna boja

Cjenovno pristupačni komadi u tamnim bojama, a posebno crnoj, u većini slučajeva izgledaju puno bolje od sličnih komada u svjetlijoj paleti boja jer su manji nedostaci manje uočljivi.

Pobrinite se za stanje odjeće

Obuća iznošenog izgleda, labave nitne, dugmadi na džemperu ili mrlje na trapericama nijednom stajlingu neće podariti skupocjeni izgled. Pobrinite se da sve što nosite izgleda čisto i u dobrom stanju kako biste izbjegli jeftin dojam.

Investirajte u peglu

Bez obzira je li riječ o skupocjenim ili jeftinim odjevnim komadima, njihovo peglanje u većini slučajeva je neophodno, a nabori koji se s lakoćom mogu riješiti uz pomoć pegle nikada ne rezultiraju dotjeranim izgledom.

Promijenite detalje

Vaša jakna izgleda dobro, no plastični dugmići pojeftinjuju njen dojam? Zamijenite ih modelima od drveta ili kože. Čipkasti top vam se sviđa, no smetaju vam njegove sjajne aplikacije? Uklonite ih.

Odgovarajuće donje rublje

Odjevne kombinacije u kojima se nazire grudnjak ili gaćice ispod majice i hlača nikada neće rezultirati skupocjenim dojmom, stoga se pobrinite da silueta odjeće nije uzurpirana onime što nosite ispod nje.

Njegovan izgled

Uredni nokti na rukama i nogama, njegovana koža, svježe oprana kosa, neupadljivi miris – sve su to značajke koje pomažu da u konačnici vaše odjevne kombinacije izgledaju puno skuplje nego što uistinu jesu.