navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kuhinjski trikovi

Nemojte ga bacati: Znate li čemu služi zaštitni čep na boci ulja

Najpopularniji i najgledaniji videi na internetu sigurno su mali kuhinjski trikovi koji domaćicama i zaljubljenicama u kuhanje pojednostavljuju neke svakodnevne radnje.

Objavljeno: 15.02.2021. u 22:52
get url
text

Na TikTok mreži također nailazimo na puno takvih pomoćnih videa, koji ponekad uspiju iznenaditi jednostavnim trikovima koji su nam cijelo vrijeme bili ispred nosa. Jedan takav pokazala je hrvatska korisnica @saravlahvurusic, a tiče se boce ulja i zaštitnog čepa na njoj.

Naime, većina nas prilikom otvaranja boce ulja skine zaštitni čep i baci ga u smeće, a Sara je u svom videu pokazala čemu on zapravo služi.

Umjesto da ga odloži u reciklažu, zaštitni plastični čep s dijelom za povlačenje ona je okrenula te ga tako "naopako" ponovo postavila na otvor boce. Zatim je pokazala kako tako postavljen čep smanjuje i kontrolira mlaz prilikom izlijevanja ulja iz boce za doziranje.

 

@saravlahvurusic

##duet? ##fyp

♬ Oh No - Kreepa

 

Ovaj jednostavan trik sigurno će nam pomoći da za preciznije sipanje ulja koristimo čep umjesto prste koje većina često stavlja na otvor boce kod recimo začinjavanja salate.