navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pjevačica o kojoj se priča

O njoj bruji Sarajevo: Lidija Bačić Lille poznata je po golišavim fotografijama, proslavi Oluje, čestita rođendan za 260 KM...

Hrvatska pjevačica Lidija Bačić posljednjih dana nalazi se u središtu pažnje javnosti i medija zbog nastupa ispred sarajevske Katedrale.

Objavljeno: 05.06.2022. u 12:21
get url
text

I danas se na društvenim mrežama vode brojne rasprave povodom tog nastupa, na kojem je zajedno sa bh. pjevačem Fatmirom Sulejmanijem promovirala duet "Sjaj", za koji je tekst napisao Faruk Buljubašić Fayo, muziku Amir Kazić, a aranžmane u studiju Hayat Produkcije uradio je Arel Češljar.

Za vrijeme njenog posljednjeg boravka u Sarajevu snimljen je i spot za ovaj duet, koji bi premijerno trebao biti prikazan u utorak ili srijedu. Videozapis je sniman na prostoru Općine Stari Grad, a u njemu atraktivna Splićanka u kratkoj crnoj haljini šeta Baščaršijom. Sa pjesmom "Sjaj" Lidija i Fatmir će se u petak i subotu predstaviti i na CMC Festivalu u Vodicama.

Bačić je u medijima u BiH, ali i u Hrvatskoj, dobila veliku pažnju, tako da je sigurno da je nakon svega znatno skočila cijena njenih nastupa. 

Lille, kako joj je umjetničko ime, u susjednoj Hrvatskoj karijeru je gradila na golišavim i seksepilnim izdanjima, kao i mnoge druge pjevačice. Rođena je 4. augusta 1985. godine. Atraktivna Splićanka još kao djevojčica maštala je da postane pjevačica, a prvi javni nastup imala je sa samo 10 godina. Redovno je sa manje ili više uspjeha učestvovala na dječijim festivalima, a prvi veliki nastup zabilježila je 2001. godine. Tada je nastupila na Dori sa grupom "Perle". 

Četiri godine kasnije učestvovala je u Hrvatskom idolu u kojem je zamalo pobijedila. Svoju prvu pjesmu "Dan za vječnost" objavila je kada je imala 23 godine, a prvi album "Majčina ljubav" 2010. godine. U karijeri je nastupala i sa velikim hrvatskim muzičkim imenima, kao što su Oliver Dragojević, Miroslav Škoro, Alen Vitasović...

Zajedno sa Miroslavom Škorom 2018. nastupila je i na koncertu u Kninu na proslavi Oluje.Njena lična karta je pjesma "Vozačka dozvola", a do sada je izbacila četiri albuma. U karijeri je snimila i obrade pjesama brojnih svjetskih imena kao što su Queen, Rihanna, Alicia Keys, ali i Dino Merlin.

Kada je riječ o privatnom životu, pjevačica ga drži strogo u tajnosti, a posljednjih godina povezivali su je sa brojnim poznatim Hrvatima.

Zanimljivo je da posjeduje web stranicu na kojoj prodaje kalendare i šolje sa golišavim fotografijama, a gdje u ponudi ima i "čestitka za rođendan". Ako želite da vam Lidija čestita rođendan, to će vas koštati 260 KM, a gratis ćete dobiti kalendar.