navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poželjan ljetni stil

Opušteno, veselo, privlačno: Boho haljine odličan su izbor za tople dane i romantične noći

Jedan od najpoželjnijih stilova tokom ljetnih mjeseci je boho stil. Opušten, veseo, privlačan…, boho stil pravi je izbor za tople ljetne dane, ali i romantične večeri.

Objavljeno: 25.06.2020. u 18:22
get url
text

Prednost mu je što ga možete na bezbroj načina uvrstiti u svoj svakodnevni styling, a jedan od najlakših da to uradite svakako je da nosite haljinu u ovom prekrasnom stilu.

Evo nekoliko prijedloga za ovo ljeto koje smo pronašli na minimagazin.info.

Lagani materijali

Haljine od laganih materijala veoma su poželjne i udobne za nošenje tokom ljetnjeg perioda. Dolaze u raznim varijantama, a jedan od šarmantnih i neodoljivih modela je boho haljina sa otrkivenim ramenima obogaćena volanom sa resicama u boji.

Etno dezen

Boho stil je, između ostalog, prepoznatljiv i po različitim motivima etno dezena. Haljine sa ovom vrstom dezena veoma su moderne i privlačne, a lako ih možete uvrstiti u svakodnevni styling. Etno dezen odgovara svim prilikama, a naročito u neobaveznim.

Maksi haljina

Zablistajte u dugoj bijeloj haljini obogaćenoj upečatljivim dezenom. Ovo je model haljine koji možete odjenuti u svim prilikama, od ujutro, do večeri. U toku dana, odlično će se uklopiti uz šešir, sandale i ceker, a za večernji izlazak dodajte aksesoare u boji kože, sa neizostavnim resama ili se odlučite za aksesoare u bojama dezena.

Otkačeno šareno

Kroj haljine bez ramena uvijek će privući pažnju i učiniti vaš styking veoma atraktivnim. Fenomenalna kombinacija bež, teget i bordo nijansi dodaje dozu luksuza ležernoj boho haljini. Orijentalni uzorci doprinose privlačnom i misterioznom izgledu, što će posebno biti izraženo ukoliko u kombinaciju dodate i šešir.

Crno je uvijek in

Ležeran, ravan kroj crne haljine, sa privlačnim izrezom koji suptilno otkriva nogu, model je u kojem ćete privući pažnju i izgledati veoma graciozno. Haljina je, prije svega, udobna i prozračna, a kroj pristaje svakoj figuri. Možete je kombinirati uz popularne gladijatorice i torbu od antilopa i biti spremne za ljetna druženja tokom dana i noći.

Ženstveno u plavim nijansama

Ako ste svijetle puti, a oči su vam zelene ili plave, plava boja je vaša saveznica i to u svim nijansama. Zato sve nijanse plave ponesite na dugoj lepršavoj haljini koja suptilno otkriva preplanula ramena. Haljinu možete nositi u svim neformalnim prilikama od jutra do večeri, samo uz izmjenu aksesoara. Primjera radi, mladalački šik styling postići ćete uz dodatak kraće teksas jakne i bijelih patika.

Crveno je zavodljivo

Ako je crvena boja koja zavodi, onda vam je jasno da, u toj nijansi, morate imati makar jednu haljinu u ormaru ove sezone. Izaberite model koji prati liniju tijela i blago se širi u donjem dijelu i bit će to vaš glavni adut za fenomenalan izgled u svim prilikama. Raznovrstan dezen u neutralnoj nijansi, duž cijele haljine, naglasit će crvenu podlogu i učiniti vas vitkijom.

Tipično boho izdanje

Tipična predstavnica boho stila je bijela haljina lepršavog kroja, zvonastih rukava, ukrašena cvijetnim dezenom. Dužina haljine zavisi od vaših preferenci, ali je u svakom slučaju možete nositi sa ravnim sandalama ili onima na blok petu. Upotpunite tipičan boho styling torbicom sa resama u boji dezena i gladijatoricama u boji kože.

Minimalistički kroj

Ukoliko preferirate minimalističke krojeve, onda su za vas najbolji izbor potpuno jednostavne haljine koje prate liniju tijela. Idealne su, jer pristaju svakoj figuri i pogodne su u svim neformalnim prilikama tokom sunčanih dana. Ukoliko želite izgledati moderno u jednostavnom i udobnom kroju, izaberite neki od razdraganih boho uzoraka i osvježite jednostavnu i udobnu haljinu šik resicama u boji.

Ultra maksi

Maksi haljina sa uzorkom u svijetlo plavoj boji pravo je osvježenje tokom sunčanih dana. Kroj bez leđa, koji se od struka bogato širi, daje ženstveno izdanje kompletnom izgledu. Atraktivan, privlačan, ali veoma otmjen styling odličan je za događaje svečanog tipa tokom ljetne sezone.