Otvorene su prijave za volontiranje na 26. Sarajevo Film Festivalu, a online prijavu je moguće ispuniti na www.sff.ba do 30. jula.

Volontiranje na Sarajevo Film Festivalu je prilika koja, uz pristup određenom broju projekcija, omugućava i sticanje praktičnog iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju.

Poslovi tehničke pripreme Festivala, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja gostiju, rad u Festivalskom i Press centru, samo su neke od brojnih mogućnosti koje se nude volonterima. Pored toga što postaju dio jednog velikog i uspješnog događaja, volonteri imaju priliku razvijati svoje vještine i usvajati nova znanja.

Volonteri Sarajevo Film Festivala:

- Odgovorni su, profesionalni, pouzdani i predani u obavljanju zadataka,
- Tačni u izvršavanju zadataka,
- Poštuju pravila, ciljeve i vrijednosti Sarajevo Film Festivala,
-  Redovno prisustvuju edukativnim aktivnostima,
- Spremni su na komunikaciju i saradnju sa voditeljima volontera i Festivalskim timom.

Sarajevo Film Festival, ove godine, bit će upriličen od 14. do 21. augusta uz pridržavanje svih epidemioloških naredbi i preporuka u skladu sa aktualnom zdravstvenom situacijom, u cilju prevencije COVID-19.

Tim Sarajevo Film Festivala je u stalnom kontaktu sa predstavnicima svih nivoa vlasti i sa nadležnim institucijama. Neprekidno se razmatraju sve moguće opcije u skladu sa situacijom i preporukama, a na prvom mjestu je sigurnost zdravlja publike, gostiju i ekipe Festivala. Sarajevo Film Festival zajedno sa Štabom civilne zaštite Kantona Sarajevo radi na izradi protokola za publiku i goste Festivala. I volonteri će imati poseban protokol, sa detaljnim sigurnosnim uputama.

Zajednički rad volontera doprinosi posebnoj atmosferi i uspješnosti Sarajevo Film Festivala.