navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Modni jin i jang

Pantone odabrao: Žuta i siva boje godine

Kao svake godine, tako i ove, Institut za boje Pantone odabrao je boju godine. Prošle godine to je bila plava boja, a ove godine riječ je o dvije boje – žutoj i sivoj.

Objavljeno: 05.01.2021. u 22:54
get url
text

Ove boje možemo posmatrati i kao modni "jin i jang" – savršeno se nadopunjuju i slažu jedna s drugom, a istovremeno ih možete kombinovati sa tako mnogo drugih boja. Donosimo vam samo par primjera na koje ih možete nositi i kombinovati.

Kaput

Tokom zimske sezone, kaput je jedan od komada garderobe koji je apsolutno nezamjenjiv – zaista, pomoći će vam da vam uvijek bude dovoljno udobno. A ukoliko volite klasične komade garderobe, onda je sivi kaput jedna od najboljih opcija.

Blejzer

Ovaj svestrani komad garderobe "dušu je dao" za kombinovanje sa mnogobrojnim komadima tokom proljetne i jesenje sezone, a da bi cjelokupni stajling bio veoma svjež i moderan, žuti blejzer sigurno će vam u tome pomoći.

Žuta je veoma zahvalna za kombinovanje, što sa neutralnim što sa bojama iz suprotnog spektra. Zapravo, ovo drugo nam je i zanimljivije – kolor bloking (kombinovanje kontrastnih boja) će vas uvijek dovesti u centar pažnje, jer pomoću ovog trenda možete dobiti veoma upečatljiv stajling.

Naravno da žutu možete nositi u svim prilikama, a ono što je odlično jeste što nam ova prekrasna boja dolazi u više nijansi, od svjetlijih do tamnijih, a sve su jednako dobre za kombinovanje sa svim drugim bojama.