Moda 90 – ih se službeno vratila u naše ormare s kultnim odjevnim komadima, frizurama i makeup lookovima.

Od svih trendova koje smo rado prigrlili ove jeseni, na listi su se našle i pencil suknje ravnog kroja, koje su kao i svi modeli koji nam stižu iz prošlosti doživjele svoj maleni makeover. Sada ih možemo vidjeti u varijantama do koljena ili maxi dužini, od denima, kože ili pletenine, a variraju i širinom za razliku od onih ultra uskih kakve imamo u sjećanju.

Osim modela, možemo reći da se promijenila i njena namjena. Iako su prije uglavnom predstavljale strogo poslovni komad, modne insajderice su ih odlučile kombinirati i uz nešto ležernije odjevne komade i priču o ovoj elegantnoj i profinjenoj suknji prenijeti u street style lookove.

S tim da ovaj oblik suknje podnosi manje – više sve, poigrajte se kombinacijama s vašim omiljenim komadima i izmijenite siluetu po svojoj želji.

Od one ležerne kombinacije u kojoj će naglasak biti na slojevima, uz omiljeni oversized blejzer ili široki džemper, do ultra elegantnog, klasičnog looka koji spaja čipkanu pencil suknju s ukrojenim blejzerom i vibrantnim bojama koje prkose jesenskom sivilu.

Izvor: Faktor/Bonjour