navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisni savjeti

Pet koraka za njegu proširenih pora pomoću kojih će vaše lice blistati

Proširene pore su strukturni sloj kože čime možemo zaključiti da ih je nemoguće eliminirati ali možete ih vizualno smanjiti tako da napravite određene promjene u svojoj svakodnevnoj njezi kože.

Objavljeno: 05.05.2022. u 17:52
get url
text

Mrtve stanice i određene nakupine poput masnoće mogu učiniti da pore izgledaju dublje ili istaknutije. Naime, stručnjaci poručuju kako postoje koraci kod čišćenja kao i kod njege kože koji vam mogu pomoći.

Redovno čistite lice

Koža zahtijeva svakodnevnu odgovarajuću njegu zbog toga je potrebno održavati je čistom i hidratiziranom. Nakon čišćenja lice nježno osušite čistim peškirom, bez trljanja.

Koristite proizvode na bazi vode

Veliki broj stručnjaka ističe kako proizvodi na bazi vode sadrže različite aktivne sastojke koji mogu pomoći u održavanju smanjenih pora. Osobe s masnom kožom trebaju izbjegavati proizvode na bazi kokosovog, maslinovog ili drugih vrsta ulja.

Piling

Prije nego što učinite ovaj korak potrebno je pripremiti kožu. Idealan način za to je staviti topao peškir na lice i tako držati 5 minuta kako bi se vaše pore otvorile. Piling nježno umasirajte, a fokus stavite na područje T zone. Lice zatim isperite toplom vodom.

Koristite primer

Prije nanošenja pudera stručnjaci preporučuju takozvani temeljni sloj odnosno primer koji će ujednačiti vaš ten i učiniti da vaša koža izgleda glatko.

Izbjegavajte dirati lice

Veoma često na našim rukama se nalaze bakterije koje mogu pogoršati stanje kože zbog toga je bitno izbjegavati kontakt s licem. Stručnjaci napominju da čak čiste ruke mogu stvoriti problem na koži lica.