navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisni savjeti

Pet pravila u make up rutini kojih se pridržava svaka Parižanka

Kada pomislimo na najchic žene na svijetu, mnoge od nas pomisle - Parižanke! Žene koje uspijevaju izgledati uredno, ležerno, elegantno i pomalo messy sve u isto vrijeme, bilo da govorimo o odijevanju ili make upu.

Objavljeno: 25.12.2021. u 19:31
get url
text

Pored toga što mnoge od njih izgledaju i jesu modne ikone, neopterećene trendovima, pažnju privlače i beauty/make up rutinom. Ovo je pet make up pravila kojih se drže Francuskinje za savršen izgled.

Prihvatite svoja nesavršenstva

Ovo je opće pravilo kada je stil i make up Francuskinja u pitanju, prihvataju svoje različitosti i nesavršenstva, te ih dodatno ističu.

Crveni karmin

Jedan od zaštitnih znakova Francuskinja je sigurno savršena nijansa crvenog karmina, koji i najjednostavniju kombinaciju uzdiže na sofisticiraniji nivo. Trik kojim se koriste je da ga ponekad nanesete nježno, tek toliko da izgleda kao da je to vaša prirodna boja usana, za ležerniji izgled.

Skincare je najvažniji

Njega kože lica treba biti na prvom mjestu, čisto lice je po njima najbolji make up koji možete imati. Također, naglašavaju da trebate temeljno pripremiti kožu, prije nanošenja šminke.

Maskara

Za svakodnevni izgled, Parižanke najčešće biraju maskaru, te preskaču sjenila i tuš. Na ovaj način savršeno naglašavaju svoje oči, bez agresivnog make upa.

Touch of blush!

Blago nanošenje rumenila je završni korak u kreiranju make up looka inspirisan Francuskinjama. Najčešće se odlučuju umjesto rumenila koristiti ruž za usne, tako što natapkaju ruž na prste i blago nanesu na obraze.