navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ko daje najviše

Pitali smo konobare u Sarajevu imaju li gosti naviku ostavljati bakšiš

Ovo je posao koji morate voljeti, bez toga nema dobrog konobara, kaže jedan od naših sagovornika

Objavljeno: 21.10.2019. u 11:42
get url
text

Konobari širom svijeta jučer su obilježavali svoj dan. Naravno, većina njih Svjetski dan konobara provela je uobičajeno na radnom mjestu služeći goste ugostiteljskih objekata u kojima rade.

Sarajevske konobare pitali smo dobijaju li bakšiš, odnosno da li gosti imaju običaj ostavljati bakšiš i koji su to iznosi.

- Ovo je posao koji morate voljeti, bez toga nema dobrog konobara. Konobari su vrlo često prva lica koja gosti ugledaju pri ulasku u restoran i na njih ostavljaju vrlo važan prvi dojam. Zato su nasmijani i ljubazni konobari od izuzetne važnosti – kaže jedan od naših sagovornika.

Koliko su Bosanci i Hercegovci izdašni u davanju bakšiša pogledajte u našem videu.