navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Najveći trendovi

Po uzoru na Francuskinje: Popularne boje kose za 2021.

Pariz je oduvijek bio grad iz kojeg dolaze najveći trendovi, zbog čega i nosi naziv svjetske prijestonice mode.

Objavljeno: 30.01.2021. u 09:49
get url
text

Elegancija, ležernost i sofisticiranost su epiteti koje nose stanovnice grada svjetlosti, a oni se odnose na nihov stil odijevanja, ali i uređenja kose.


Razbarušena kosa u Parizu nije znak nemara, već nepretenciozne elegancije i stila. Parižanke su se prilagodile vremenu i trenutnoj situaciji te dale ideje koje boje kose će dominirati 2021. godine. Ove prijedloge svakako trebate razmotriti prije narednog odlaska kod frizera, jer su fantastične i šik. 


Iako većina Parižanki voli smeđe boje u svojoj kosi, one koje odluče da je oboje u plavo, obavezno daju neophodni "je ne sais quoi", sa nešto tamnijim korijenom i maslac plavim nijansama na prednjoj strani.

 
 
 
 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Sabina Socol (@sabinasocol)

 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Bertille Canat (@bertillecnt)


Omiljena nijansa smeđe je i takozvana vruća čokolada, koja podsjeća na omiljeno zimsko piće u kafiću Flore. Ističu je tako što se brinu o tome da njihova kosa ostane sjajna i zdrava, a odjeću upotpunjuju plavim ili mornarskim detaljima.


One su izuzetno naklonjene i crvenim nijansama, koje u kišnim zimskim danima daju toplinu licu. Najbolji izbor su uglavnom bronzane boje i one sa ružičastim podtonom, koje podsjećaju na portrete bujnih renesansnih žena.


"Châtain Blond" je trend prilagođen baš situaciji sa koronavirusom. S obzirom na često zatvaranje frizerskih salona, Parižanke preporučuju balajaž i izgled kose sa izraslim korijenom, poput plave boje sa tamnim korijenom.


Jednako omiljena nijansa je inspirirana prirodnim ombreom, koji oponaša izgled koji kosi daje dodir sunca ljeti. Da bi se to postiglo, na osnovnu boju se dodaju prirodne nijanse koje su samo nekoliko tonova svjetlije od prirodne boje kose.


Tu je klasična i uvijek dobra crna boja kose, koja, što je sjajnija, to izgleda elegantnije. Jedinstveno ističe mnogo različitih tonova kože, dok je izuzetno pogodna za žene svijetlih očiju. Za još elegantniji izgled kose, ošišajte crnu kosu u elegantan lob.


Posljednjih godina među Francuskinjama je raširen trend sijede ili bijele kose. Njihova kombinacija sa elegantnim šišanjem i intenzivnim ruževima inspiracija je za sve žene starije od 50 godina.