navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Objavljen spot

Poslušajte rock verziju Halidovog hita "Sevdah da se dogodi"

Dragana Kajtazović-Šenkovski obradila je veliki hit Halida Bešlića "Sevdah da se dogodi" sa njegovog albuma "Romanija" iz 2013. godine.  

Objavljeno: 24.09.2022. u 13:55
get url
text

Skoro deset godina poslije stiglo je novo ruho rock balade uz Draganin specifičan i prepoznatljiv vokal, a spot za ovu numeru je objavljen danas.

Videozapis je nastao u egzotičnom grčkom gradiću Peraia kod Soluna, a Kajtazović-Šenkovski je snimanje povjerila provjerenom profesionalcu i čovjeku čiji spotovi imaju posebnu magiju - Vedadu Jašareviću.

- Poslije Halida je teško bilo šta prepjevati, jer se radi o čovjeku izuzetno snažnog pečata i izuzetne interpretacije. Upravo zbog toga što je to nemoguće ponoviti, ja sam se odlučila za jedan stilski zaokret u kojem moj glas najbolje dolazi do izražaja. Gost na gitari u pjesmi je Igor Paspalj, koji je odsvirao raskošnu solo dionicu. Ovaj singl ujedno najavljuje i moj album koji će biti objavljen početkom iduće godine - kaže Dragana.

Draganina nova pjesma je dio aktuelnog projekta "Geronimo music", u okviru kojeg je već objavljeno nekoliko singlova - Halida Bešlića i sastava "Fijaker", "Crvene jabuke", Željka Samardžića, Ibre Selmanovića, Alena Slavice, Mirzada Pervanića Migosa i rock grupe "Komuna"...

- Uskoro izlazi kompilacijski CD i ovaj spot je svojevrsna najava. Ovih dana očekujemo i spotove Baneta Mojičevića i Frane Bašića, a još je ostalo da spotove snime Amir Kazić Leo, Nina Kraljić i Siniša Vuco – kaže Mirko Šenkovski Geronimo.