navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uspješni harmonikaš

Poslušajte "Sjećanje na djeda" odličnog Harisa Kaltaka

Uspješni mladi harmonikaš Haris Kaltak sinoć je predstavio svoj drugi samostalni projekat i videozapis "Sjećanje na djeda".

Objavljeno: 15.04.2020. u 16:22
get url
text

- Svi smo u životu ostali bez važne i voljene osobe. Neko na ovaj, a neko na onaj način. Iako sam svjestan da je ovaj svijet prolazan, tuga koju sam osjetio kad sam izgubio djeda se malo s čim mogla porediti. Uspomene će uvijek biti tu, sjećanja na lijepe trenutke, a i sama činjenica da mi je djed kupio prvu harmoniku. Nisam možda mnogo dobar s riječima, pa je ovo na neki način izraz mog poštovanja, ljubavi i tuge zbog gubitka tako važne osobe u mom životu.

Umjetnost živi vječno, pa će tako i moj djed kroz ovaj moj muzički izraz živjeti vječno. Moram da se zahvalim Muhamedu Pandžiću, mom dugogodišnjem prijatelju, koji mi je ustupio studio i Branku Đorđeviću iz Beča, koji mi je pomogao oko aranžmana i postavio podlogu. Ova saradnja vam je i dokaz kako umjetnost i kultura ne poznaju granice, jer se kolega Branko i ja još nismo ni upoznali. Nije bitno ni gdje se nalazite, muzika povezuje. Hvala i režiseru Anisu Mujanoviću i mom velikom prijatelju Muhamedu Ajdinoviću, koji mi je ustupio vilu Lavandu za snimanje spota - kaže Haris Kaltak.