Glumac Benedict Cumberbatch je otkrio da je malo previše ušao u lik na snimanju svog najnovijeg filma, što ga je dovelo do toga da se slučajno tri puta otrovao.

Dok je bio na setu filma The Power Of The Dog, u kojem igra sadističkog rančera po imenu Phil Burbank, Cumberbatch je rekao da je bio odlučan da preuzme navike i hobije svog lika, uključujući njegov vrlo specifičan pristup pušenju.

U romanu Thomasa Savagea iz 1967. po kojem je film zasnovan, Burbank ima cigarete "savršeno smotane jednom rukom", što je detalj koji je Cumberbatch odlučio ponoviti za film.

To je značilo da je umjesto da puši biljne cigarete bez nikotina, koje većina glumaca puši tokom snimanja, koristio pravi duhan i popušio toliko cigareta da se otrovao nikotinom, prenosi Unilad.

- To je bilo zaista teško. Tri puta sam se trovao nikotinom. Kada morate puno pušiti, to je zaista užasno - rekao je Cumberbatch, koji je glumio i poznatog detektiva Sherlocka Holmesa, za Esquire, otkrivajući da je preuzeo i niz drugih Burbankovih navika, uključujući učenje kako da kastrira bika te je odbijao da se kupa ili tušira.

- Želio sam taj sloj smrada na sebi. Želio sam da ljudi u prostoriji znaju kako mirišem… Bilo je teško, međutim. Nije to bilo samo na probama - dodao je.

Prema portalu AV, Cumberbatch je također učio šišati, plesti, kako bi potpuno uronio u Burbankov život, a proveo je sedmice podvrgnut "obuci na ranču" u Montani prije snimanja na Novom Zelandu.

U filmu Power of the Dog glumi Cumberbatch uz Kirsten Dunst i Jesse Plemons, a režira ga Jane Campion. Na Netflixu bi trebalo da se pojavi 1. decembra.